İran'da 40 yıllık yasak kalktı!

FIFA'dan gelen açıklama göre, İran'lı yöneticiler kadınların maça girebilmesi için söz verdiği ve gelecek ay oynanacak maçta bu kararın yürürlüğe konacağı belirtildi.

İran ve FIFA arasında kriz çıkartan kadınların seyirci olarak futbol maçlarına girememesi durumuna İran cephesinden çözüm geldi. Uzun yıllardır yasak olan durum, bir kadın taraftarın maça gittiği için hapse mahkum edildikten sonra intihar etmesiyle değişti.

40 YILLIK YASAK KALKTI

Kadın taraftarların stadyumlara alınmaması, FIFA'nın ayrımcılık karşıtı talimatları ile çeliştiği için, dünya futbolunun patronları bir süredir Ortadoğu ülkesine bu yasağı kaldırması konusunda yaptığı baskılardan olumlu sonuç aldı. İran makamlarının, Tahran'da gelecek ay oynanacak Dünya Kupası eleme maçında kadınların stada alınacakları konusunda FIFA'ya güvence verdikleri ortaya çıktı. Ülkede 1980'den sonra kadınların statlara girmelerine yasak getirildiği belirtiliyor.

ARTIK KADINLAR MAÇLARA GİREBİLECEK

FIFA Başkanı Gianni Infantino konuyla ilgili yaptığı açıklamada "İran'ın sıradaki maçında kadın taraftarların stada girmelerine izin verileceği bize iletildi. Bu çok önemli bir gelişme çünkü birkaç istisna hariç 40 yıl boyunca olmamış bir şeyden söz ediyoruz. Artık bu çözüme kavuşturulması gereken, daha fazla beklenilmesine tahammül olmayan bir konuydu. Şimdi bundan sonra yapılması gereken bir sonraki aşamaya geçmek olacaktır" ifadelerini kullandı.

Yorum Yaz

Yorumunuz alındı!

Yorumunuz başarıyla kaydedilmiştir ve onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

İsim gerekli!

Mesajınızı yazınız!

Henüz yorum yapılmamıştır.
  Nusret şovunu bu sefer Dr. Mehmet Öz'ün programında yaptı
Nusret şovunu bu sefer Dr. Mehmet Öz'ün programında yaptı