Intel sorunlarını çözemiyor! AMD bu durumdan memnun

Yıllardır tek rakibi olan AMD'ye fark atarak piyasanın en büyüğü olan Intel, son zamanlarda tahtından edilecek gibi duruyor. AMD Ryzen serisiyle büyük bir yükselişe geçerken, Intel düşüşe geçti.

Son raporlara göre, Intel'in 2018 yılında baş gösteren işlemci kıtlığı 2020 yılına dek sürecek. Intel kanadında bu sıkıntının devam etmesi, en büyük rakibi AMD'nin piyasadaki yükselişine yardım edecek.

Intel işlemci kıtlığı 2020’ye kadar devam edecek

Peki, Intel neden işlemci kıtlığı yaşıyor? Bu sıkıntının sorumlusu firmanın kendisi. Intel işlemci üretiminde ağırlığı Xeon sunucu işlemcilerine ve performans odaklı Core işlemcilere kaydırdığı için diğer segmentlerde stok sıkıntısı yaşanıyor.

Geçen yıl üretim hattının genişletilmesi için yapılan 1 milyar dolarlık yatırım, 14 nm üretim hattındaki sorunların giderilmesi için yeterli olmadı. Yani, Intel’in bilgisayar sektörünü zarara uğratan bu üretim sıkıntısı performans odaklı bilgisayarlara ve sunuculara odaklanmasından kaynaklanıyor.

Lenovo’nun operasyon müdürü Gianfranco Lanci, Intel tarafındaki sorunların PC pazarındaki büyümeyi yavaşlattığını belirtiyor. HP yöneticilerinden Alex Cho ise Intel’deki sıkıntıların HP’nin zor bir yıl geçirmesine neden olduğunu belirtiyor.

2020 yılında sıkıntılar bitince, dengelerin nasıl değişeceğini birlikte göreceğiz.

Yorum Yaz

Yorumunuz alındı!

Yorumunuz başarıyla kaydedilmiştir ve onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

İsim gerekli!

Mesajınızı yazınız!

Henüz yorum yapılmamıştır.
  Rol aldıkları her dizi hayal kırıklığı yaratan 10 ünlü isim...
Rol aldıkları her dizi hayal kırıklığı yaratan 10 ünlü isim...