Institut du Bosphore, “Boğaz'da Buluşmalar” Seminerini düzenledi

3 Ekim Perşembe günü Pera Müzesi'nde T.C. Dışişleri Bakan Yardımcısı ve AB Başkanı Büyükelçi Mehmet Kemal Bozay'ın açış konuşmasıyla gerçekleşti.

Avrupa'da Türkiye'nin ekonomik, siyasal ve kültürel özellikleri hakkında bilgileri derinleştirmek, Türkiye-Fransa, Türkiye- AB ilişkilerini ve AB entegrasyon sürecini geliştirmek amacıyla Paris'te çalışmalarını yürüten Institut du Bosphore; “Boğaz'da Buluşmalar” Seminerini 3-4 Ekim tarihlerinde İstanbul'da düzenledi.
 
Fransa ve Türkiye'nin yanı sıra, Avrupa Birliği çevrelerinden üst düzey konukların davetli olduğu etkinliğin açılış kokteyli 3 Ekim Perşembe günü Pera Müzesi'nde T.C. Dışişleri Bakan Yardımcısı ve AB Başkanı Büyükelçi Mehmet Kemal Bozay'ın açış konuşmasıyla gerçekleşti.
 
“Küresel Sınamalara Karşı Stratejik Yanıtlar” başlığı altında 4 Ekim tarihinde düzenlenen seminerin ise açılış konuşmaları Institut du Bosphore Başkanı Bahadır Kaleağası, Institut du Bosphore  Bilim Kurulu Eş-Başkanı Ümit N. Boyner, TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Turan, Fransa'nın İstanbul Başkonsolosu Nadia Fanton ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu tarafından yapıldı.
 
Seminerin açılışında konuşan Institut du Bosphore Bilim Kurulu Eş Başkanı Ümit N. Boyner şu ifadeleri kullandı:
 
“On beş yıl önce TÜSİAD'ın girişimiyle kurulan Institut du Bosphore, Türkiye-Fransa ekseninden hareketle, AB, transatlantik ve küresel konuları içeren gündemde ortak noktaları yakalamayı hedeflemekte. Çalışmalarımıza kararlılıkla devam ediyoruz. Bu ortamda Türkiye'nin Avrupa Birliği ile olan ilişkilerinin, değer ve kurallara dayalı niteliğinin korunarak sürdürülebilir ve kapsayıcı politikalar ile geliştirilmesi her zaman olduğundan daha büyük önem taşıdığını vurguluyoruz.”
 
TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Turan açılış konuşmasında şu sözlere yer verdi:
 
“23 milyar dolar ile rekor seviyeye ulaşan ikili ticaret hacmi ve ülkemizin sekizinci büyük tedarikçisi konumunda olan Fransa, Türkiye için stratejik öneme sahip bir ülke. Fransa'nın da desteği ile, Türkiye-AB ilişkilerinin canlandırılması ve somut bir zeminde ilerlemesi, tüm Avrupa'nın rekabetçiliğine ve açık stratejik özerkliğine katkı sağlayacaktır.”
 
Fransa ve Türkiye'nin gündeminde olan ortak risk ve fırsatların tartışılmasına zemin hazırlamak ve önümüzdeki dönemde göreve gelecek AB Komisyonu ve Fransa hükümetine yeni perspektifler sunmak hedefiyle iki oturumdan oluşan etkinlik çerçevesinde “Değişen Küresel Düzende Avrupa'nın Geleceğini Şekillendirmek” ve “Bir Uygarlık Dönüşümü? Teknoloji, İklim ve Ekonomi” başlıklı oturumlar gerçekleştirildi.
 
2009 yılında, Paris'te TÜSİAD'ın girişimiyle kurulan Institut du Bosphore, Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne entegrasyonu kapsamında attığı adımların güçlendirilmesi ve toplumlar arası sivil diyaloğun arttırılması amacıyla çalışmalarını sürdürüyor. 

Yorum Yaz

Yorumunuz alındı!

Yorumunuz başarıyla kaydedilmiştir ve onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

İsim gerekli!

Mesajınızı yazınız!

Henüz yorum yapılmamıştır.
  Kim Milyoner Olmak İster tarihine geçmiş en enteresan sorular ve cevapları...
Kim Milyoner Olmak İster tarihine geçmiş en enteresan sorular ve cevapları...