Instagram'da yetişkinler, çocuklara mesaj atamayacak

Dünyanın en çok kullanılan sosyal medya platformlarından Instagram, çocuk tacizine karşı yeni önlemler aldığını duyurdu.

Facebook’un sahibi olduğu şirket, yeni hayata geçireceği önlemlerle artık yetişkinlerin çocuklara direkt mesaj atmasının (DM) önüne geçecek. Çocuk hesapları, yalnızca karşı tarafı takip ediyorsa mesaj alabilecek.

SERİ TAKİP İSTEKLERİ İŞARETLENİYOR

Ayrıca 18 yaşın altındakilere seri takip isteği gönderenler de Instagram tarafından işaretlenecek. Herhangi bir çocuk, bu işaretli kişilere mesaj atmadan önce uyarılacak.

Instagram ekibinden yapılan açıklamada, "Bu özellik bizim insanların yaşını tespit etmek için kullandığımız makine öğrenimine ve insanların üye olurken verdiği yaş bilgilerine güveniyor. Instagram mesajlaşmasında uçtan uca şifrelemeye geçerken, insanları konuşmara erişmeden güvende tutmaya çalışıyoruz" ifadeleri kullanıldı.

Instagram'da çocuklarla şüpheli etkileşime girmeye çalışan hesaplara bir takım sınırlamalar getirilecek. Bu kişilerin hesapları çocuklara önerilmeyecek. Ayrıca çocuk kullanıcıların Reels ve Keşfet'e düşen içerikleri söz konusu kişilere gösterilmeyecek. Hesabı açık gençlerin paylaşımlarına gelen yorumlar otomatik olarak gizlenecek.

Yorum Yaz

Yorumunuz alındı!

Yorumunuz başarıyla kaydedilmiştir ve onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

İsim gerekli!

Mesajınızı yazınız!

Henüz yorum yapılmamıştır.
  Kuzey Kore'den Kim Jong un'u kızdıracak kareler
Kuzey Kore'den Kim Jong un'u kızdıracak kareler