İkinci Abdülhamid'in torunu FETÖ okulundan mı mezun oldu? - Nilhan Osmanoğlu kimdir?

Sultan İkinci Abdülhamid'in torunu Nilhan Osmanoğlu, "Özel okula gitmek zorunda kaldık" açıklamasının ardından yeniden gündemde. Osmanoğlu'nun FETÖ bağlantılı okuldan mezun olduğu iddia edildi

Nilhan Osmanoğlu'nun eğitim hayatında yaşadığı 'mağduriyeti' dile getirirken kullandığı ifadeler büyük yankı uyandırdı.

'İkinci Abdülhamid’in 5'inci kuşaktan torunu' sıfatıyla AKP'nin düzenlediği etkinliklere katılan Nilhan Osmanoğlu, 'Devlet okulunda okumamızın imkanı bile yoktu. Oradaki hocaların psikolojik baskıları yüzünden özel okula gitmek zorunda kaldık' demişti.

Osmanoğlu'nun Fethullah Gülen'in okullarında burslu okuduğu ortaya çıktı.

"Bugünleri gördüğümüz için Allah’a şükür diyoruz" diyen Osmanoğlu, "Devlet okulunda okumamızın imkanı bile yoktu. Oradaki hocaların psikolojik baskıları yüzünden özel okula gitmek zorunda kaldık. Osmanlı ailesi ile bir ilişkiniz mi var dediklerinde hayır dediğim çok zaman oldu, deşifre olmamak için. Çünkü büyük sıkıntılar yaşatıyorlardı. Şimdi yavaş yavaş Allah’a hamd olsun bugünleri de gördük inşallah daha güzellerini de göreceğiz" ifadelerini kullandı.

Osmanoğlu'nun bu açıklamaları sonrası FETÖ soruşturmaları sonrası firar eden Engin Sezen, sosyal medya üzerinden "Daha once yazdim mi bilmiyorum ama, bu kizcagiz benim ogrencimdi ve Ozel okulda (Fatih Koleji) bedava okudu:)" yazdı.

Osmanoğlu'nun kendi adına açtığı sitede, sadece üniversite bilgisi yer alıyor:

"Osmanlı Hanedanı’nın hayattaki Sultanlarından biri olan Nilhan OSMANOĞLU Cennet Mekân Sultan II. Abdülhamid Han’ın 5. kuşak torunu aynı zamanda dünya genelinde yaşayan 13 Sultan’dan biridir. Uzun sürgün yılları sonrasında 1974 yılında Şam’dan İstanbul’a dönen Hanedan üyelerinden Orhan OSMANOĞLU’nun en büyük çocuğu olan Nilhan OSMANOĞLU, Hanedanın sürgününden sonra 1987 yılında vatan toprağı İstanbul’da doğan ilk Sultan’dır.

Nilhan Sultan Lefke Avrupa Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölümü mezuniyetinin ardından çeşitli şirketlerde üst düzey yönetici olarak çalışmış akabinde kendi markasını kurmuştur. NİLHAN SULTAN markası adı altında " Sultandan" elektronik ticaret sitesinde geleneksel Selçuklu ve Osmanlı ürünlerini müşterilerinin beğenisine sunan Sultan aynı zamanda babaannesi Kösem Sultan hakkında bilgilerini okuyucularıyla paylaştığı "Kadın Padişah Mahpeyker Kösem Sultan” adlı romanın yazarıdır.

İngilizce ve Arapça bilen Nilhan Sultan OSMANOĞLU’nun Hanzade isminde bir kızı ve Mehmed Vahdeddin isminde bir oğlu vardır." 

NİLHAN OSMANOĞLU KİMDİR?

Osmanlı Hanedanı'nın hayattaki 15 kadın üyesinden (sultan) biri olan Nilhan Osmanoğlu Sultan, 1987 İstanbul doğumlu. Babası Orhan Osmanoğlu Şam, dedesi Harun Osmanoğlu Cünye-Lübnan'da doğdu. Harun Efendi'nin babası Şehzade Mehmed Abdülkerim Efendi ile Sultan İkinci Abdülhamid Han'ın en büyük oğlu olan dedesi Mehmed Selim Efendi, hanedan üyelerinin 1924'de yurt dışına çıkarılması sırasında Beyrut'a gittiler.

 

Mehmed Abdülkerim Efendi, Şam'da evlendikten sonra 1930 ve 1932 doğumlu iki çocuğunu küçük yaşta yetim bırakarak 1935'te hayatını kaybetti. Mehmed Selim Efendi'nin de 1937'de vefatından sonra, Harun Osmanoğlu'nun annesinden başka kimsesi kalmadı. Uzun sürgün yılları süresince yurt dışında olan aile, 1974'de hanedan üyelerinin vatana dönmelerine izin verilmesinden hemen sonra Şam'dan İstanbul'a geldi. Lefke Avrupa Üniversitesi, İletişim Fakültesi, Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölümü mezunu olan Nilhan Osmanoğlu, Orhan Osmanoğlu'nun en büyük çocuğu.

Enderun eğitimi veren, Nilhan Sultan Enderun Eğitim ve Araştırma Derneği’nin kurucusu ve babaannesi Kösem Sultan hakkında bilgilerini okuyucularıyla paylaştığı "Kadın Padişah Mahpeyker Kösem Sultan” adlı romanın yazarıdır.

İngilizce ve Arapça bilen Nilhan Sultan Osmanoğlu’nun Hanzade isminde bir kızı ve Mehmed Vahdeddin isminde bir oğlu vardır.

Yorum Yaz

Yorumunuz alındı!

Yorumunuz başarıyla kaydedilmiştir ve onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

İsim gerekli!

Mesajınızı yazınız!

Henüz yorum yapılmamıştır.
  Damarlarımızı temizleyerek kan akışını kolaylaştıracak 10 gıda ürünü...
Damarlarımızı temizleyerek kan akışını kolaylaştıracak 10 gıda ürünü...