Hexagon Kalite'24 Fuarı'nda kaliteyi yeniden tanımladığı çözüm portföyü ile yerini alacak

Sensör, yazılım ve donanım teknolojilerini bir araya getiren dijital gerçeklik çözümleriyle Hexagon, Kalite'24 Fuarı'nda yerini alacak.

Kaliteyi ölçmek ve geliştirmek için sunduğu üstün teknolojilerle üretim ekosistemini şekillendirirken ölçeklenebilir ve sürdürülebilir bir geleceğe odaklanan dünya devi Hexagon, 9-12 Ekim 2024 tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezi'nde düzenlenecek olan Kalite'24 Fuarı'na (13. Kontrol, Otomotiv, Havacılık ve Uzay Teknolojileri Test Ekipmanları, Metroloji ve Endüstriyel Yazılım Fuarı) katılacak. Alanında lider firmaların yer alacağı fuarda Hexagon, üreticilerin ürün tasarımından nihai kalite kontrolüne kadar kaliteyi geliştirmelerine yardımcı olan çözüm portföyü ile dikkat çekecek.

Operasyonel mükemmelliğe ulaşmanın, israfı azaltmanın şifreleri sunulacak

Hexagon ve uzman ortakları Metropolsoft Bilgi Teknolojileri San. Ltd, Yenasoft Yazılım Donanım ve Danışmanlık San. Ltd. Şti ve Bias Mühendislik Ltd. tarafından ziyaretçilere, Hexagon teknolojilerini uygulayarak ürün kullanım ömrü boyunca karşılaşılan zorlukların üstesinden gelmenin yol haritası sunulacak. Bu kapsamda otomobillerden uçaklara kadar güvenli, yüksek performanslı bileşenler ve ürünler tasarlamak için gerekli olan bilgisayar destekli mühendislik (CAE) çözümleri ile üretim maliyetleri oluşmadan önce döküm, sac, kaynak, kompozit yerleştirme ve eklemeli gibi üretim süreçlerinin tasarlanması ve iyileştirilmesini sağlayan sanal üretim ve süreç simülasyon yazılımı hakkında bilgiler verilecek. CAD modeli hazırlama, üretim ve bilgisayar destekli üretim (CAM) yazılımının detayları ziyaretçilere aktarılırken, küçük makine atölyelerinde ve büyük filo üretim departmanlarında operasyonel mükemmelliğe ulaşmanın ve israfı azaltmanın şifreleri sunulacak.  

SmartScan VR800 Türkiye’de ilk kez fuarda tanıtılacak

Yüksek üretkenliğe sahip yakınlaştırma özellikli SmartScan VR800 yapısal ışık tarayıcısının Türkiye'deki ilk tanıtımı fuarda gerçekleştirilecek. Taşınabilir 3D lazer tarayıcıların ve tersine mühendislik yazılımının uygulamalı gösterimi yapılacak. Dönüşüm yaratan PRESTO anahtar teslim otomatik denetim sistemleri ve istatistiksel süreç kontrol çözümleri hakkında bilgilendirme yapılarak Hexagon’un kalite denetimi ve tersine mühendislik hizmetleri kapsamlı olarak ziyaretçilere aktarılacak.

İnovasyonun katalizörü

Hexagon, dünyanın dört bir yanındaki üreticilere verimlilik, üretkenlik, kalite ve güvenliği artıran çözümler sunuyor. Geliştirdikleri ürün ve çözümlerde yüksek mühendislik ve teknolojiyi bir araya getirdiklerini kaydeden Hexagon Türkiye Genel Müdürü Koray Alpaslan, “Geliştirdiğimiz taşınabilir 3D tarama teknolojisi ile en zorlu koşullarda bile ölçülmesi gereken kritik verilerin ölçülmesini olanaklı hale getiriyoruz. Çok çeşitli üretim denetim cihazlarını tamamlayan ve esnek ölçüm için benzersiz yetenekler sunan taşınabilir 3D tarama teknolojimizin temsilcisi taşınabilir tarayıcılar ile fabrika sınırları içinde ve dışında ihtiyaç duyulan her şeyin kolayca taranmasını sağlıyoruz. Metrolojinin geleneksel olarak kullanıldığı otomotiv, demiryolu, endüstriyel ekipman ve genel imalat gibi çeşitli denetim ortamlarında parçaların ölçülmesi mümkün hale geliyor” dedi.

İşletmelerle çözüm ortaklığı kuruyor

Koray Alpaslan, şöyle devam etti: “Simülasyon ve CAD/CAM çözümlerimiz, herhangi bir parça üretilmeden önce kalite sorunlarını önlememize yardımcı olarak yeniden işleme ve hurdayı azaltıyor. Parçaları tersine mühendisliğe tabi tutmak için taşınabilir tarayıcıları ve yazılım gibi metroloji sistemlerini kullanma becerimizle yeni süreçlerde sorun giderme veya orijinal üretici tarafından artık desteklenemeyen üretim hatlarının parçaları ve makinelerinin onarımı ile restorasyonunda işletmelerle çözüm ortaklığı kuruyoruz.”

Kalite denetiminin verimliliğini artırıyor

Saniyeler içinde son derece yüksek çözünürlüklü parça verileri sunabilen bir kamera tabanlı ölçüm teknolojisine sahip olduklarını ifade eden Alpaslan “Tamamen yeniden tasarladığımız bir platform üzerine inşa ettiğimiz ilk optik 3D tarayıcı olan SmartScan VR800 ile kalite denetiminin verimliliğini büyük ölçüde artırırken tarama sonrası hizalama süreçlerini daha verimli hale getiriyoruz. Farklı çözünürlükteki taramaların tek bir projede birleştirilmesi olanağını sunuyoruz” dedi.

Otomotiv ve havacılık imalatı için 3D ölçüm alanında devrim yaratıyor

PRESTO Systems ile ölçeklenebilir, çok yönlü ve sorunsuz bir şekilde entegre edilmiş otomatik kalite denetiminin standartlarını yükseltirken otomotiv ve havacılık imalatı için 3D ölçüm alanında devrim yarattıklarını kaydeden Alpaslan,  “Tek bir kalite kontrol uzmanının birkaç saat içinde sağlam robotik denetimler oluşturmasına, test etmesine ve devreye almasına olanak tanıyan otomatik robotik programlama ile üreticilere çeviklik kazandırıyoruz. Sistemle daha hızlı, daha kolay ve daha doğru otomatik denetim için endüstri lideri tarama teknolojilerini tek bir anahtar teslim çözümde buluşturuyoruz” şeklinde konuştu.

 

Hexagon Hakkında:

50 ülkede yaklaşık 24.500 çalışana ve yaklaşık 5,4 milyar Euro net satışa sahip olan Hexagon, sensör, yazılım ve otonom teknolojileri bir araya getiren dijital gerçeklik çözümlerinde dünya lideridir. Hexagon, endüstriyel, imalat, altyapı, kamu sektörü ve mobilite uygulamalarında verimliliği, üretkenliği, kaliteyi ve güvenliği artırmak için verileri işleyerek birer işe dönüştürüyor. Ortaya koyduğu teknolojilerle, üretim ve insanlarla ilgili ekosistemleri giderek daha bağlantılı ve otonom hale gelecek şekilde şekillendiren Hexagon, ölçeklenebilir, sürdürülebilir bir gelecek sağlıyor. Hexagon Manufacturing Intelligence bölümü sayesinde, üretimi daha akıllı hale getirmek için tasarım ve mühendislik ile üretim ve metrolojiden gelen verileri kullanan çözümler sunuyor Daha fazla bilgi için hexagon.com/mi adresini ziyaret edebilirsiniz.

Yorum Yaz

Yorumunuz alındı!

Yorumunuz başarıyla kaydedilmiştir ve onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

İsim gerekli!

Mesajınızı yazınız!

Henüz yorum yapılmamıştır.
  İstanbul'da sömestrin en eğlenceli adresleri
İstanbul'da sömestrin en eğlenceli adresleri