Herkese Bilim Teknoloji Dergisi 5 Yaşında

Türkiye’nin bilim, kültür ve eleştirel düşünce platformu Herkese Bilim Teknoloji Dergisi, haftalık dergi konseptiyle sürdürdüğü yayıncılıkta 5. yılını kutluyor.

Bilim, teknoloji ve inovasyon konularını, dünyadaki gelişmeleri güncel izleyerek, geniş bir yazar ve akademisyen kadrosunun da katkılarıyla haftalık olarak okurla buluşturan Herkese Bilim Teknoloji dergisi, bağımsız bir yayın organı olarak beşinci yılını kutluyor.

Türkiye’de hem ekonominin hem de toplumsal aydınlanmanın ancak ve bilim, teknoloji ve inovasyonla gelişebileceği inancından hareketle, bundan 5 yıl önce yola çıktık. Bilimsel gelişmelerin sadece bir kesim için değil tüm ülke için ulaşılabilir olması adına çalışıyoruz. Ülkemizin bilim kültürünün yükselerek, bilimin politika dahil tüm kamu ve özel kesimde yaygınlaşması ve rehber edinilmesi ile ülkemizin sorunlarının çözülebileceğine inanıyoruz.

24 sayfalık tabloid derginin satış fiyatı 5 TL’dir ve bu fiyatla Türkiye’deki her eve ve işyerine girmeyi istiyoruz. Bu bilinçlendirmeyi de çok saygın bir kadro ile yapan Herkese Bilim Teknoloji’nin yayın danışmanlığını Orhan Bursalı, yayın yönetmenliğini Özlem Yüzak üstlenmiş durumda. Dergide sadece Türkiye’den değil dünyanın çeşitli ülkelerinden de bilim insanlarımız ve araştırmacılarımız yazıyor, görüşlerini paylaşıyorlar. Doğan Kuban, Cem Say, Türker Kılıç, Mustafa Çetiner, Tanol Türkoğlu, Lale Akarun, Özlem Kayım Yıldız, Ali Akurgal, Müfit Akyos, Dilara Çolak derginin sürekli yazarları. Akademi dünyamızdan ve serbest yazarlardan çok sayıda uzmanın yazıları HBT’de yer buluyor.

Uzay çalışmalarından, tıp ve sağlıktaki son gelişmelere, felsefeden, bilim tarihine, antropolojiden, arkeolojiye çok geniş bir yelpazede yazı haber ve söyleşilere yer veren dergi yalın, basit ve anlaşılır bir anlatımla toplumun bilim ve teknolojiye olan ilgisini her geçen gün daha da artırmaya çalışıyor. Ayrıca, başarı öyküleri aracılığıyla toplumsal rol modellerinin oluşumuna verdiği destek, akademi dünyasındaki bilimsel tartışmaları yansıtma tarzı ve genç profesyoneller için iş dünyasındaki gelişmeleri anlatmasıyla  her kesimden insana ilham vermeyi de amaçlıyor. www.herkesebilimteknoloji.com adresinden de günlük bilim ve teknoloji haberlerini yayınlayarak okurlarına daha fazla özgün bilgiyi ulaştırmaya çalışıyor.

Derginin Yayın Danışmanı Orhan Bursalı Herkese Bilim Teknoloji dergisinin yolculuğunu ‘HBT bir çıkıştır; duruma isyandır; geleceğin kurgusudur. Bir ütopyayı gerçekleştirmek istiyoruz diye yola çıktık. Elbirliği ile bir değer yarattık. 5 yılımızı tamamlıyoruz’ diye tanımladı.

Yayın Yönetmeni Özlem Yüzak da HBT’nin giderek büyüyen bir aile olduğuna dikkat çekti:

“Pandeminin en zorlu günlerinde bile bir hafta bile aksatmadan okurlarla dergimizi buluşurduk. 263. Sayımıza yayınlıyoruz. Sınırlı kaynaklarla büyük bir değer yaratmaya çalışıyoruz.

5 yıl içinde, Bahçeşehir Üniversitesi ile birlikte ücretsiz HBT konferansları düzenleyerek dünyayı bilim ve teknoloji gözlüğünden izleme, anlama konusunda okurlarımızla ve gençlerle buluştuk.

HBT Akademi e-kitaplarla zenginleşti, gençlere dijital dergi aboneliği kampanyaları düzenledik. Bilim, tuğla üzerine tuğla koymaktır. Bilim yayıncılığı ile bu alanda önemli bir eksikliği kapatmaya çalışıyoruz” dedi.

Herkese Bilim Teknoloji 7 nisan özel sayısı ile 5. Yılını kutlayacak.

Herkese Bilim Teknoloji dergisi hakkında

Cumhuriyet Gazetesi’nin haftalık eki olarak 30 yıl boyunca yayınlanan Cumhuriyet Bilim Teknoloji dergisini kapatma karanının ardından okur ve akademik dünyanın ‘yola devam’ baskısı ve desteği ile 2016 yılında kurulan Herkese Bilim Teknoloji dergisi, kendini “Türkiye’nin bilim, kültür ve eleştirel düşünce platformu” olarak tanımlıyor. Kadrosunda Doğan Kuban, Orhan Bursalı, Tanol Türkoğlu, Ali Akurgal, Müfit Akyos, Emin Çapa, Reyhan Oksay, Özlem Yüzak, Nilgün Özbaşaran Dede, Rita Urgan, Tayfun Akgül, Bayram Ali Eşiyok, Can Gürses, Cem Say, Tevfik Uyar, Mustafa Çetiner, Önder Ergönül, Ahmet Yavuz gibi yazarlar ve bilim insanları bulunuyor.

www.herkesebilimteknoloji.com

 

Yorum Yaz

Yorumunuz alındı!

Yorumunuz başarıyla kaydedilmiştir ve onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

İsim gerekli!

Mesajınızı yazınız!

Henüz yorum yapılmamıştır.
  Survivor Ümit Karan'ın eşi Zeynep Karan kimdir? İşte Ümit Karan ve eşinin film gibi tanışma hikayesi...
Survivor Ümit Karan'ın eşi Zeynep Karan kimdir? İşte Ümit Karan ve eşinin film gibi tanışma hikayesi...