HDP'li milletvekili terörist cenazesine katıldı - Ayşe Acar Başaran kimdir?

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Batman Milletvekili Ayşe Acar Başaran, Diyarbakır'da çıkan çatışmada öldürülen PKK'lı teröristin Batman'daki cenazesine katıldı.

Bu yılın nisan ayında terör soruşturması kapsamında gözaltına alınıp serbest bırakılan HDP Batman Milletvekili Ayşe Acar Başaran tepki çeken bir olaya imza attı.

Lice ilçesinin Dibek köyü kırsalında güvenlik güçlerince etkisiz hale getirilen terörist Metin Kaplan'ın cenazesi Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesindeki otopsinin ardından ailesine teslim edildi.

Teröristin cenazesi Batman'ın İkiztepe Köyü Mezarlığı'na defnedildi. Cenazeye HDP Batman Milletvekili Ayşe Acar Başaran'ın yanı sıra HDP ve DBP'li yöneticiler de katıldı. 

AYŞE ACAR BAŞARAN KİMDİR?

2 Ekim 1985 senesinde dünyaya gelen Ayşe Acar Başaran aslen Batmanlıdır. Türk avukat ve siyasetçi. Haziran 2015 ve Kasım 2015 Türkiye Genel Seçimleri'nde Halkların Demokratik Partisi HDP Batman milletvekili olarak meclise girmiştir.

Ayşe Acar Başaran, Abdurrahman Bey ve Sultani Hanım'ın dört çocuğundan ikincisi olarak 2 Ekim 1985 tarihinde Batman'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Batman'da tamamlamasının ardından 2010 yılında Dokuz Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun oldu. 4 yıl Batman Barosunda avukat olarak çalıştı. Özgür Kadın Kongresi Derneği üyesidir. Evli olan Başaran, iyi düzeyde Kürtçe ve orta düzeyde İngilizce bilmektedir

SİYASİ HAYATI

2013 ve 2014 yıllarında Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) il yöneticiliği ve BDP kadın meclisinde yer alan Başaran, hiçbir partinin tek başına iktidar olmak için gereken sandalye sayısına ulaşamadığı Haziran 2015 Türkiye genel seçimleri'nde Halkların Demokratik Partisi (HDP) Batman milletvekili olarak meclise girdi. Kasım 2015 Türkiye genel seçimleri'nde tekrar HDP Batman milletvekili seçildi. Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Üyesidir.

Yorum Yaz

Yorumunuz alındı!

Yorumunuz başarıyla kaydedilmiştir ve onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

İsim gerekli!

Mesajınızı yazınız!

Henüz yorum yapılmamıştır.
  Geminid meteor yağmuru ne zaman başlayacak?
Geminid meteor yağmuru ne zaman başlayacak?