Harekat sonrası fabrika kararı durdu mu?

Volkswagen (VW) Üretim Sorumlusu Andreas Tostmann, bazı Alman gazetelerinde çıkan alternatif fabrika yerleri aranıyor haberlerinin gerçeği yansıtmadığını açıkladı.

Türkiye'nin Fırat'ın doğusunda bulunan terör noktalarına yönelik Suriye'ye düzenlemiş olduğu sınır ötesi operasyon nedeniyle Alman basınında çıkan haberler markanın Türkiye'de yapmayı planladığı yatırımını erteleyeceği hatta iptal edeceği şeklindeydi. Ancak basında çıkan bu haberlere kesin bir açıklama gelmemişti. Türkiye tarafından yapılan resmi açıklamalarda markanın bu yatırımın yerini değiştirmeyeceği söyleniyordu.

Reuters’ın haberine göre Bugün Volkswagen Üretim Sorumlusu Andreas Tostmann konuyla alakalı açıklamalarda bulundu. Tostmann, “Gelişmeleri yakından takip ediyoruz. Türkiye’ye kurulması planlanan üretim tesisi için şu an beklemedeyiz ama yeni bir yer arayışı içinde de değiliz” dedi.

Volkswagen Almanya’daki Emden Fabrikası’nda üretilen orta-üst segment otomobili Passat için yeni üretim yeri arayışına 2018 yılında başlamıştı. VW’nin planlarına göre Emden Fabrikası’nda markanın yeni jenerasyon elektrikli otomobilleri üretilecek ve bu fabrika tamamen dizayn olarak değişecek. Bu yüzden de Passat için yeni üretim tesisi planları Volkswagen’in gündemini oluşturuyordu.

VW AG çatısı altında bulunan Skoda’nın, Passat ile aynı platforma sahip modeli olan Superb’e talebin artması ve Skoda’nın bu talebi üretim kapasitesinin yetmemesinden dolayı karşılayamaması da bu duruma eklenince Volkswagen yeni tesis için somut adımlar atmak zorunda kaldı.

Yorum Yaz

Yorumunuz alındı!

Yorumunuz başarıyla kaydedilmiştir ve onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

İsim gerekli!

Mesajınızı yazınız!

Henüz yorum yapılmamıştır.
  Dolandırıcılara parasını kaptıran ünlü isimler
Dolandırıcılara parasını kaptıran ünlü isimler