GÜZELMANSUR, HATAY ESNAFI BU YANLIŞLARLA AYAĞA KALKAMAZ

Hatay Milletvekili Mehmet Güzelmansur Hatay esnafının ve dolayısıyla ekonomisinin ayağa kalkması için bölgeye özel uygulamalar gerektiğini söyledi.

CHP Hatay Milletvekili Mehmet Güzelmansur Hatay esnafının ve dolayısıyla ekonomisinin ayağa kalkması için bölgeye özel düşük faizler, ödeme kolaylıkları sağlanması gerekirken tam ters uygulamalarla esnafın perişan edildiğini söyledi.

TBMM’de konuşan Güzelmansur şunları söyledi:

“Hatay esnafı depremle, selle yıkıma uğruyor. İktidar depremzede, selzede esnafı ayağa kaldırmak için kolaylık sağlayacağına tam tersini yapıyor. Geçen yıl esnafın ödediği 0,75 olan esnaf kefalet kredi faizi bugün 2,9. Maksimum beş yıl olan ödeme süresi üç yıla düşürüldü. Altı aylık ödeme planı kaldırıldı ya aylık ya da üç aylık ödenecek. Konteyner iş yerlerine ‘Elektrik, su ödemeyeceksiniz’ denildi, esnafa bugün elektrik sayacı bağlıyorsunuz. Bu uygulamalarla Hatay esnafı nasıl ayağa kalksın? Hatay ticareti, Hatay ekonomisini nasıl ayağa kalksın? Hatay'da esnaf kefalet kredisinin faizlerini düşürün, esnafın esnaf kefalet borçlarının faizlerini silin ya da borçlarını bir yıl faizsiz öteleyin.”

Yorum Yaz

Yorumunuz alındı!

Yorumunuz başarıyla kaydedilmiştir ve onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

İsim gerekli!

Mesajınızı yazınız!

Henüz yorum yapılmamıştır.
  18 Ülkeyi 40 günde otostopla gezen Türk gençler!
18 Ülkeyi 40 günde otostopla gezen Türk gençler!