Gençlik Liderleri, Yunanistan'da Ülkemizi Temsil Etti

Gençlik Liderleri Erasmus+ Programı Kapsamında Yunanistan’da Kültürel ve Eğitimsel Etkileşim Sağladı.

Sakarya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı Sakarya Gençlik Merkezi, Gençlik Liderleri, Ulusal Ajansın Erasmus+ programları kapsamında K153 Gençlik Çalışanları Değişim Projesi'nde Yunanistan’ın Katerini Paralia kentinde gerçekleştirilen “Youth Workers Select Volunteer Activists Of The Future” Erasmus+ gençlik çalışanları değişimi programında proje ortağı olarak yer aldı.

Projede Türkiye, Güney Kıbrıs, Yunanistan, Kuzey Makedonya, Romanya, İtalya, Macaristan ve Bulgaristan olmak üzere sekiz ülkenin gençlik çalışanları ülkelerini temsil etti.

Katılımcılar, uygulanan eğitim ve faaliyet programlarında kendi ülkelerinde yer alan gençlik merkezlerinde yapılan faaliyetlerle ilgili farklı ülkelerden gelen meslektaşlarını bilgilendirdi. Gençlik çalışanları, uluslararası alanda uygulanan gençlik çalışmalarıyla ilgili farklı eğitim metotlarını yerinde görme imkanı elde etti ve Sakarya Gençlik Merkezi'nde yapılan eğitim tekniklerini diğer katılımcılara aktardı.

Program kapsamında düzenlenen kültür gecesi etkinlikleri ile Türk kültürünü, yemeklerini ve geleneksel danslarını diğer katılımcılara tanıttılar. Proje sonunda sekiz farklı ülke ile kültürel etkileşim sağlayan gençlik çalışanları, yeni tecrübelerle yurda döndü.

Avrupa projelerini her zaman desteklemeye devam edeceklerini belirten İl Müdürü Nevzat İnanç;

‘ ‘Avrupa projeleri, gençlerimizin uluslararası arenada kendilerini geliştirmeleri, farklı kültürleri tanımaları ve yeni tecrübeler edinmeleri açısından büyük bir fırsat sunmaktadır. Bu tür projeler sayesinde gençlerimiz, hem kişisel hem de profesyonel anlamda kendilerini geliştirirken, ülkemizi en iyi şekilde temsil etme imkanı bulmaktadır.

Sakarya’mızda da bu tür Avrupa projelerini geliştirerek gençlerimize destek vermenin gayreti içerisindeyiz. İl olarak, gençlik projelerine her türlü katkıda bulunmaya devam edeceğiz.

Bu projelerin hayata geçirilmesinde emeği geçen tüm çalışma arkadaşlarımıza teşekkür ediyor, gençlerimize başarılar diliyorum. Hep birlikte daha nice başarılı projelere imza atmak dileğiyle...’’ şeklinde konuştu.

Yorum Yaz

Yorumunuz alındı!

Yorumunuz başarıyla kaydedilmiştir ve onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

İsim gerekli!

Mesajınızı yazınız!

Henüz yorum yapılmamıştır.
  Erkekler ve kadınlar arasındaki farkları ortaya koyan 10 anlamlı görsel
Erkekler ve kadınlar arasındaki farkları ortaya koyan 10 anlamlı görsel