Genç nesil telefonsuz kaldığında panikliyor

İngiltere'deki King’s College London'da görevli psikiyatrların araştırmasına göre; gençlerin yüzde 23'ü cep telefonsuz kaldığı zaman paniğe kapılıyor.

Akıllı telefonlar hayatımızın değişilmez birer parçası haline geldi. Özellikle gençlerde bağımlılık derecesine ulaştı.

Bu bağımlılık; stres, depresif bir ruh hali, uykusuzluk ve okulda başarının düşmesi gibi sonuçları da beraberinde getirebiliyor ve gençlerin sosyal aktivitelere katılmalarına engel oluyor.

Sonuçları ‘BMC Psychiatry’ adlı yayın organında yayınlanan araştırmada, 42 bin gencin ‘sorunlu’ cep telefonu kullanımına ilişkin verilerini içeren 41 araştırma incelendi.

Gençlerin, cep telefonunda geçirdikleri zamanı sınırlandırmak ve kontrol altına almakta zorluk çektiklerinin belirlendiği saptanan araştırmayı yapan ekip, bu tür bir bağımlılığın ruh sağlığı açısından ciddi sonuçları olabileceği konusunda eğitimcileri ve ebeveynleri uyardı.

Araştırma ekibinden Nicola Kalk, akıllı cep telefonlarının kendisinin mi yoksa yüklenen uygulamaların mı bağımlılığa neden olduğunu henüz çözemediklerini belirterek, “Ancak sonuçta ne şekilde olursa olsun büyük resme bakıldığında bağımlılık cep telefonu kaynaklı oluyor” dedi.

Anne-babaların çocuklarının cep telefonlarıyla ne kadar vakit geçirdiklerini kontrol etmeleri gerektiğinin altını çizen Kalk şöyle devam etti:

 “Cep telefonları hayatımıza girdiğine göre onlarla yaşamayı öğrenmek zorundayız. Özellikle de gençleri ve çocukları en az zarar görecek şekilde korumamız, yönlendirmemiz gerekli.”

Yorum Yaz

Yorumunuz alındı!

Yorumunuz başarıyla kaydedilmiştir ve onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

İsim gerekli!

Mesajınızı yazınız!

Henüz yorum yapılmamıştır.
  2018 Grammy Ödül Töreni'nde şıklık yarışı (Şeyma Subaşı kırmızı halıda)
2018 Grammy Ödül Töreni'nde şıklık yarışı (Şeyma Subaşı kırmızı halıda)