Dizilerin Fanlarından dizi oyuncularına büyük ayıp!

Dizilerin Fanlarından dizi oyuncularına büyük ayıp! A24

Posta gazetesi yazarı Mesut Yar diziler, dizi oyuncuları ve dizi fanları arasında yaşanan ilginç bir olaya değinmiş. Bir çok insan tutkunu olduğu dizilerdeki oyuncuların gerçek adlarını bilmiyor bunun yerine dizide canlandırdıkları karakterlerin adları ile oyunculara hitap ediyor. Oyuncular bu duruma alışkın olsa dahi genel anlamda bu durum oyuncular için zaman zaman can sıkıcı olabiliyor. Özellikle karakterlerin bu kadar benimsenmesinin getirdiği en büyük problem oyuncuların gerçek yaşamda o karakter olmamaları fakat halk tarafından rol aldığı karakterin hareketleri üzerinden yargılanmaları.

Dizilerin Fanlarından dizi oyuncularına büyük ayıp! A24

Büyük bir izleyici çoğunluğu dizilerdeki karakterlere hayat veren oyuncuların ismini bilmiyor. Bu yüzden kurulan fan gruplarının hepsi karakterler üzerinden kodlanıyor. Oyunculara haksızlık etmeyelim. İşte bir kamu hizmeti; hangi dizide, hangi karaktere kim hayat veriyor? Önce pazartesi dizileri. Deli Gönül (FOX); Murat Ünalmış (Mehmet Kadir Ölçek) ve Tuvana Türkay (Fatmanur Güzel). İki Yalancı (Kanal D); Keremcem (Serkan), Yağmur Tanrısevsin (Duygu).

Dizilerin Fanlarından dizi oyuncularına büyük ayıp! A24

SALI AKŞAMLARI KADRO KALABALIK: Salı dizilerinde ise kadro daha kalabalık çünkü üç diziyi birden izliyoruz. Onları da sıralayalım Adı Efsane (Kanal D); Cem Yiğit Üzümoğlu (Hakan), Baran Bölükbaşı (Fiko), Şenay Gürler (Reyhan), Engin Benli (Sinan), Hakan Ummak (Sadık), Kaan Sevi (Ali), Ferit Kaya (Ozan), Bülent Düzgünoğlu (Seyfi), Simay Barlas (Naz), Özgü Kaya (Sibel), Nurhayat Boz (Gülsüm). Dolunay (Star TV); Özge Gürel (Nazlı), Can Yaman (Ferit Aslan). Rüya (Show TV); Hazal Filiz Küçükköse (Elif Ardalı), Ceyhun Mengiroğlu (Bulut Giray), Ulaş Tuna Astepe (Alaz Noyan).

Dizilerin Fanlarından dizi oyuncularına büyük ayıp! A24

ÇARŞAMBA KİM KİMDİR? Yaz sezonunun en çok tuttuğum dizisi Meryem (Kanal D) çarşamba akşamları yayınlanıyor. Karşısında henüz hak ettiği değeri almamış olsa da Bu Sayılmaz (FOX) isimli yarı sit com var Bu Sayılmaz; Binnur Kaya (Küçük Semiha), Mustafa Üstündağ (Armağan Sayılmaz), Settar Tanrıöğen (Cengiz). Meryem; Furkan Andıç (Savaş Sargun), Ayça Ayşin Turan (Meryem Akça), Cemal Toktaş (Oktay Şahin).

Dizilerin Fanlarından dizi oyuncularına büyük ayıp! A24

PERŞEMBE DE KALABALIK: Sezona aynı haftalarda giren iki dizi başa baş bir mücadele veriyor. Ateşböceği (StarTV) ve Kanatsız Kuşlar (atv). Biri romantik diğeri dramatik iki iş. İşte oyuncuları: Ateşböceği; Seçkin Özdemir (Barış Buka), Nilay Deniz (Aslı Eğilmez). Kanatsız Kuşlar : Melis Tüzüngüç (Zeynep), Ümit İbrahim Kantarcılar (Onur), Ahmet Varlı (Ahmet), Deniz Bolışık (Nefise), Fatih Al (Muzaffer), Servet Pandur (Azime), Seda Türkmen (Tuba), Evren Bingöl (Fazıl), Gizem Güneş (Cemre), Emir Özden (Emre), Eliz Neşe Çağın (Aysun).

Dizilerin Fanlarından dizi oyuncularına büyük ayıp! A24

CUMA REYTİNG DEMEK: Yaz dizileri arasında en yüksek reyting alan Şevkat Yerimdar (FOX) oldu. Yüzde 9 reytingle kış dizilerini geride bıraktı. Ama karşısında dişli bir rakibi var; Kalp Atışı (Show TV). Kalp Atışı; Öykü Karayel (Eylül Erdem), Gökhan Alkan (Ali Asaf Denizoğlu), Ali Burak Ceylan (Oğuz Dağçakrak), Fatih Dönmez (Dr. Selim Can), Ege Kökenli (Bahar Tunç), Hakan Gerçek (Sinan Tunç). Şevkat Yerimdar; Özgürcan Çevik (Şevkat Yerimdar), Başak Parlak (Esin Uçar), Salih Kalyon (Cevdet Uçar), Murat Akkoyunlu (Cuma), Burak Demir (Niko), Pascal Nouma (Pascal).

Dizilerin Fanlarından dizi oyuncularına büyük ayıp! A24

PAZAR TEK TABANCA: Cumartesi geceleri ekranda yarışma, film ve skeç programlarıyla cebelleşiyoruz. Dizi olmayınca oyuncu kadrosu da yok. Ama pazar gecesi yayınlanan bir dizi var. Ve doğal olarak tek tabanca ilerliyor. Oyuncuları da hemen hepimizin eski dostları! Çocuklar Duymasın (Kanal D); Pınar Altuğ Atacan (Meltem), Tamer Karadağlı (Haluk), Volkan Severcan (Tuna), Zeyno Gönenç (Dominant Gönül), Alparslan Özmol (Hüseyin) Melek Şahin (Emine), Eren Aksu (Orçun), Öykü Güven (Merve).