Firefox'a ücretli üyelik sistemi geliyor

Yeni gelir kaynağı üretme arayışına giren web tarayıcısı Mozilla, çareyi ücretli üyelik sisteminde buldu.

Mozilla, Firefox bünyesinde, VPN hizmetleri ve bulut depolama çözümleri gibi Premium özelliklere erişim için ücretli bir üyelik modeli planladığını duyurdu. Modelin detayları henüz netlik kazanmamış olsa da, Mozilla CEO’su Chris Beard t3n’e verdiği röportajda bu iki özelliğin ücretli olacağını açık bir şekilde dile getirdi. Yeni sistemin, pek çok özelliği içinde bulunduran tek bir üyeliğe mi dayanacağını yoksa birbirinden ayrı üyelik hizmetlerinden mi oluşacağını zaman gösterecek.

Mozilla’nın asıl amacı birbirinden ayrı gelir kaynakları geliştirmek. Zira Mozilla’nın gelirinin büyük kısmı, Google gibi arama motoru şirketlerinden geliyor; bu durumda şirketin aradaki bu bağı azaltarak yeni kaynak arayışına girmesi normal.

Mozilla, Firefox’un şu andaki kullanıcılarına hiçbir ücretlendirme yapmayacak sadece eklenen servisler için ücret talep edecek. Firefox Kıdemli Başkan Yardımcısı Dave Camp, Firefox tarayıcısının, temel hizmet seçeneklerinin merkezinde yer almaya devam edeceğini belirtiyor. 

Yorum Yaz

Yorumunuz alındı!

Yorumunuz başarıyla kaydedilmiştir ve onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

İsim gerekli!

Mesajınızı yazınız!

Henüz yorum yapılmamıştır.
  Black Mirror’ın beşinci sezonu geliyor
Black Mirror’ın beşinci sezonu geliyor