FETÖ itirafçısı konuştu, yeni haberleşme sistemi deşifre edildi

İzmir merkezli 10 ilde aynı anda gerçekleşen FETÖ operasyonunda 44 kişi gözaltına alınırken, FETÖ itirafçısının sorgusunda örgütün Bylock yerine yerini bir haberleşme sistemi kullandığı ortaya çıktı.

Terör örgütü FETÖ/PDY'ye yönelik İzmir merkezli 10 ilde gerçekleşen eş zamanlı operasyonlarda 44 kişi gözaltına alınmıştı.  Emniyet güçlerinin aralarında örgütün sözde üst düzey yöneticilerinin de olduğu 44 kişiyi gözaltına aldığı operasyonda, FETÖ itirafçısının emniyette verdiği ifade etkili oldu.

İTİRAFÇI KONUŞTU, MİT VE POLİS HAREKETE GEÇTİ

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, 3 ay önce başvuruda bulunan bir itirafçının verdiği bilgiler doğrultusunda MİT ve İzmir İl emniyet müdürlüğüne bağlı ekipler çalışma başlattı.

Örgütün "Gaybubet evlerinden" sorumlu olduğu öğrenilen itirafçının verdiği bilgiler üzerinden yaklaşık 3 aylık bir çalışma yürüten ekipler, örgütteki dağılmayı önlemeye çalışan yeni hücre yapılanmasını deşifre ederek İzmir, İstanbul, Manisa, Uşak ve Kayseri illeri başta olmak üzere 10 ilde eş zamanlı operasyon yaptı.

44 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Operasyon kapsamında örgütü Ege Bölgesi'nde toparlamaya çalışan sözde il imamı S.K., Ege Bölgesi genel muhasebe sorumlusu M.T. ve Ege Bölgesi eğitim danışmanı İ.B.'nin de aralarında bulunduğu 44 kişi gözaltına alındı.

BYLOCK DEŞİFRE OLDU

Operasyon sonucu söz konusu adreslerde yapılan aramalarda ise çok sayıda örgütsel dokümanla beraber 64 bin dolar, 150 bin TL para ele geçirilirken, örgütün ByLock yerine yeni bir haberleşme sistemi kullandığı belirlendi.

Buna göre gözaltına alınan kişilerin bu sistem üzerinden haberleşmelerini sağladığı öğrenildi. Ekipler yeni sistemi deşifre etmek için çalışmalarına devam ediyor.

TOPLANTILAR LÜKS VİLLALARDA YAPILIYOR

Operasyon öncesinde 3 aylık süreç içerisinde elde edilen bilgiler doğrultusunda FETÖ'nün toplantılar için sürekli farklı bir villa kullandığı ortaya çıktı. Hücre sistemiyle hareket eden FETÖ üyelerinin, lüks semtlerde değeri milyonlarca dolar olan evleri dolar üzerinden kiraladıkları, yine lüks araçları kullandıkları belirlendi. Örgüt üyelerinin ayrıca haftalık olarak büyük gizlilik içinde yaptıkları toplantılarını da, her seferinde başka bir lüks sitedeki villa yada evde yaptığı, zaman zaman da kırsal bölgelerdeki yine villaları tercih ettikleri ortaya çıktı. Bu şekilde örgüt üyelerinin hem dikkat çekmemeye çalıştıkları hem de kendilerince güvenlik önlemleri almaya çalıştıkları anlaşıldı. 

Yorum Yaz

Yorumunuz alındı!

Yorumunuz başarıyla kaydedilmiştir ve onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

İsim gerekli!

Mesajınızı yazınız!

Henüz yorum yapılmamıştır.
  90. Oscar adayları açıklanıyor
90. Oscar adayları açıklanıyor