Facebook'a milyar dolarlık ceza

Facebook, veri koruma yasalarını ihlal ettiği gerekçesi ile ABD'de milyarlarca dolar ceza ödemekle karşı karşıya kaldı.

 Facebook, büyük bir ekonomik külfetin içine girdi.

Facebook, ABD hükümeti ile milyar dolarlık ceza pazarlığı yapıyor. Washington Post gazetesinde yer alan habere göre, ABD resmi mercileri ile Facebook arasında, Facebook’un 87 milyon kulanıcının verilerini danışmanlık şirketi Cambridge Analytica’ya verdiği gerekçesi ile büyük bir ceza pazarlığı sürüyor.

ABD Başkanı Donald Trump’un seçim kampanyalarında milyonlarca Facebook kullanıcının verileri, kullanıcıların onayı olmadan alınmıştı. ABD Ticaret Kontrol mercileri Cambridge Analytica’ya aktarılan bilgilerle, verileri koruma kanununun ne derece ihmal edildiğini araştırıyor. Washington DC. Yüksek Savcılığı 2018’de Facebook hakkında soruşturma başlatmıştı.

UZLAŞMA SAĞLAYAMADILAR

Henüz Facebook ile resmi daireler arasında bir uzlaşma sağlanmadığı bildiriliyor. Washington Post gazetesine gayri resmi açıklama yapan yetkililer cezanın bu zamana kadar internet şirketlerine verilen en yüksek ceza olabileceği ve milyarlarca doları bulabileceğini söyledi. Ancak ilgili daireler bu konuda resmi bir açıklamada bulunmuyor.

Haberde Facebook’un resmi kurumlarla işbirliği içinde olduğu ancak ayrıntılı açıklama yapmadığ belirtilirken, Facebook’un aynı konuyla ilgili olarak İngiltere’de verilen 500 bin sterlinlik cezaya da itiraz ettiği bildirildi. Verileri koruma yasasını ihmal etme gerekçesi ile bu zamana kadar en yüksek ceza 22,5 milyon dolarla Google’nin sahibi olan Alphapet’e verilmişti.

Yorum Yaz

Yorumunuz alındı!

Yorumunuz başarıyla kaydedilmiştir ve onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

İsim gerekli!

Mesajınızı yazınız!

Henüz yorum yapılmamıştır.
  Ünlü oyuncu 2 yaşındaki oğlunun ölüm haberini sosyal medyadan verdi...
Ünlü oyuncu 2 yaşındaki oğlunun ölüm haberini sosyal medyadan verdi...