Facebook ve Google, korona virüsüyle mücadele ediyor

Facebook ve Google, dünyayı tehdit eden korona virüsüyle ilgili çıkan yanlış bilgilerin yayılmamasını önlemek için mücadele ediyor.

Yüzlerce insanın ölümüne neden olan korona virüsü, tüm dünyada çok hızlı bir şekilde yayılıyor. İnternet ortamında bu konuyla ilgili birçok yanlış bilgi de paylaşılıyor.

Facebook ve Google, yayılan bu yanlış bilgilerle ilgili mücadele etmek için yeni bir planlama üzerinde çalışıyor. Google’ın Twitter hesabından yapılan açıklamada, korona virüsü ile ilgili referans web sitelerine öneriler yapılacağı açıklandı. Böylelikle kullanıcıların güvenilir kaynaklardan bilgi almasının hedeflendiği söylendi.

Ayrıca Facebook da korona ile ilgili yayınlanan içerikleri inceleyeceğini duyurdu. hastalıkla ilgili yanlış bir bilgilendirme durumunda, paylaşıma erişimin kapatılacağı ve ilgili kullanıcıya uyarı verileceği belirtildi.

Çin’de halen yayılmaya devam korona virüsü, teknoloji şirketlerinin çalışmalarını da doğrudan etkiledi. Birçok teknoloji şirketi yakın zamanda giden çalışanlarına evden çalışmalarını söylerken, Tesla gibi dev üreticiler Çin’deki faaliyetlerine ara verdi.

Yorum Yaz

Yorumunuz alındı!

Yorumunuz başarıyla kaydedilmiştir ve onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

İsim gerekli!

Mesajınızı yazınız!

Henüz yorum yapılmamıştır.
  Kars'ın Sarıkamış ilçesindeki ormana kurulan fotokapana yansıyan doğal yaşam...
Kars'ın Sarıkamış ilçesindeki ormana kurulan fotokapana yansıyan doğal yaşam...