Eski NASA mühendisinden bowling sevenlere müjde

Eski NASA mühendisi ve eski bir oyuncak tasarımcısı bir araya gelerek bowling oynamayı kolaylaştıran bir top geliştirdi. Bu top her zaman hedefi tutturabilir ve tüm labutları devirebilir.

Eski bir NASA JPL (Jet İtki Laboratuvarı) mühendisi olan Mark Rober, kısa süre önce eski oyuncak tasarımcısı ve her alanda uzman bir hacker olan James Bruton'la bir araya geldi. Bu ikilinin bir araya gelerek bowling becerilerini geliştirmeyi düşünmek yerine bilime ve mühendisliğe yöneldiler. Bilim ve mühendisliğin katkılarıyla ikili, dünyanın en yetenekli bowling topunu geliştirmeyi başardı.

Bir bowling topunu ikiye bölen Rober, topun iç kısmında ağırlığın asimetrik olarak dağıtıldığını keşfetti. Bu tasarım, profesyonel bowlingcilerin topu döndürerek falsolu atışlar yapabilmelerini sağlıyor. Rober ve Bruton, bu fikri bir adım öteye götürdüler ve bowling topunu, istenilen tarafa kaydırılabilecek bir sistemle geliştirdiler.

Bowling topunun içindeki parçalar, kendi kendini dengeleyebilen Star Wars BB-8 oyuncaklarının içindekilere benzeyen elektronik ve mekanik bir mekanizmayla değiştirildi. Topun içindeki, bir eksen etrafında dönebilen sarkaç mekanizması, giyilebilir bir hareket algılayıcı yardımıyla ağırlık merkezini anlık olarak değiştiriyor ve topun yönünü istenilen tarafa doğru önemli ölçüde değiştiriyor.

Elbette kullanılan sistem hile ve bu topun profesyonel maçlarda kullanılma ihtimali yok. Ayrıca içindeki ağırlık, üretilen mekanizmayla değiştirildiği için bowling topu çok daha hafif. İkili, sadece mühendislik ve tasarım becerilerini bir araya getirerek bowling oynamayı farklı bir eğlence haline getiriyor.

Yorum Yaz

Yorumunuz alındı!

Yorumunuz başarıyla kaydedilmiştir ve onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

İsim gerekli!

Mesajınızı yazınız!

Henüz yorum yapılmamıştır.
  Bu resimde ilk bakışta ne görüyorsun? (Karakter analizi)
Bu resimde ilk bakışta ne görüyorsun? (Karakter analizi)