Erdoğan: Şovmenlerin maskesi bir senede düştü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Genel Merkezi'ndeki "Kardeş Belediyeler İstişare ve Değerlendirme Toplantısı"nda yaptığı konuşmada çarpıcı ifadeler kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin genel merkezinde "Kardeş Belediyeler İstişare ve Değerlendirme Toplantısı"nda konuştu.

Erdoğan'ın konuşmasının satırbaşları şöyle:

"Dün grup toplantımızda 5 yeni belediye başkanımızın AK Parti ailesine katılımını gerçekleştirdik. Bu sayının önümüzdeki haftalarda daha da artacağına inancım tamdır. Her zaman ifade ettiğim gibi yüreğinde millet sevdası olan herkese kapımız açıktır. Millete ve ülkeye hizmet etme derdindeyiz.

Ülkemize ve milletimize, özellikle de emanetlerini taşıdığımız hemşerilerimize en güzel şekilde hizmet etmeyi sürdüreceğiz. Şiarımız gönül belediyeciliğidir. Gönlünü fethetmek öncelikli görevimizdir. Halkımızla aramıza bürokratik duvarlar örmemeliyiz. Halkımıza tepeden bakmak bize yakışmaz. AK Partili bir belediye başkanının her zaman ulaşılabilir olmasıdır özelliği. Zorluklar karşısında pes etmeyen, yılmayan, geri adım atmayan belediye başkanıdır. Bir mesele neden yapılamıyor mantığıyla yaklaşmak yerine nasıl yapılır sorusuna cevap arayarak başlayacağız. İsteksiz, heyecansız ve tembel siyasetçilerin en büyük servetleri mazeretleridir. 

"İMAN VARSA İMKAN DA VAR"

Ülkemize ve milletimize hizmet yolunda engel tanımadık, tanımıyoruz. Milletimize mahcup olacak bir işin içine girmedik. CHP gibi vatandaşı vaat yağmuruna tutup bunları unutanlardan da olmadık. Biz ahdine sadık bir kadroyuz. AK Parti'nin başarısının gerisinde millete hizmet aşkını koruması vardır. Bundan sonra da bu özelliğimizi muhafaza edeceğiz. İman varsa imkan da vardır. Eskilerin tabiriyle dert çekmiş bir siyasetçi olarak sizlerin hangi zorluklarla yüzleştiğinizi iyi biliyorum.

1994 yılında bürokratik vesayetten, kadroya, araç gerece pek çok sıkıntılar yaşadık. 4,5 yıllık belediye başkanlığım döneminde hem şeytan taşladık hem tavaf yaptık. Sorunların, sıkıntıların, eksikliklerin büyüklüğü karşısında İstanbul'un daha önce görmediği belediyecilikle tanıştırdık. 2002'de tüm Türkiye'ye hizmet etme imkanına kavuştuk. Mahalli idareler her zaman bizim lokomotifimiz olmuştur. Temel hizmet birimlerimizdir. Uç beyi gibi yurtdışında da önemli projelere imza atıyor.

"82 MİLYONUN HAKKI VAR"

Bugünkü toplantımızı ensar-muhacir kardeşliğinin mahalli idarelere uyarlanması olarak görüyorum. Bizim inancımızda paylaşmak malı azaltmaz, bereketlendirir. Dertleri paylaşmak da yüreği hafifletir, çalışma şevkini artırır. Amacımız kaynakların değil, tecrübelerin de paylaşılmasına fırsat tanımaktır. Türkiye'nin heba edecek tek bir çivisi, boşa geçirecek tek bir anı dahi yoktur. 82 milyonun her bir ferdinin hakkı vardır. 

Hizmette adaleti sağlamanın yanı sıra belediye kaynaklarının imece usulüyle daha verimli kullanılmasına imkan verecek olmasıdır. En büyük sorumluluk imkan bakımından daha iyi konumda olan belediyelere düşüyor. Genel merkezimiz bu süreçte gerekli takibi yapacak. Bizim milletimizin engin basiretiyle kimin ne yaptığını gayet iyi bildiğini unutmayalım.

"ŞOV PEŞİNDE KOŞANLARIN..."

Şov peşinde koşanların ne hallere düştüğünü siz de görüyorsunuz. Son seçimlerin üzerinden 1 sene geçmeden şovmenlerin maskesi düşmeye başladı. Siz belediye başkanlarımızdan kendi işinize, kendi gündeminize odaklanmanızdır. AK Partili başkanlar rutine sığınan değil, çığır açan örnek adımlar atmak zorundadır. Tevazu, samimiyet ve gayretin merkezde olduğu siyaset anlayışını temsil etmenizi bekliyorum."

Yorum Yaz

Yorumunuz alındı!

Yorumunuz başarıyla kaydedilmiştir ve onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

İsim gerekli!

Mesajınızı yazınız!

Henüz yorum yapılmamıştır.
  Ünlüler hain saldırıya isyan etti!
Ünlüler hain saldırıya isyan etti!