Erdoğan: Sigarada tek tip pakete geçiyoruz

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sigaraya karşı mücadeleyi sürdüreceklerini belirtip, tek tip sigara uygulamasının başlatılacağını söyledi. Erdoğan elektronik sigaraya da izin vermeyeceklerini ifade etti.

İstanbul'da 11. Rize Tanıtım Günleri kapsamında düzenlenen "Bırakalım Sigarayı, İçelim Rize Çayı" programında konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:

Rize'yi ve Rizeli hemşehrilerimi gönülden selamlıyorum. Rize'de onlarca projenin açılışını henüz gerçekleştirdik. Bu vesileyle açılışını yaptığımız eserlerin tekrar Rizemize hayırlı olmasını diliyorum. 31 mart seçimlerinde çok güçlü destek veren, dayanışmaları ve çalışmaları için tüm Rizeli kardeşlerimize teşekkür ediyorum. 

40 yıllık siyasi hayatımızda asla bölgecilik yapmadık. Türk, Kürt, Laz, Alevi, Sünni demeden Türkiye'nin renklerini kucakladık.

82 milyonun her bir ferdine aynı sevda ile yaklaştık. Çünkü yaradılanı yaradandan ötürü sevdik. Duasıyla desteğiyle baba ocağım Rize hep bizimle oldu

Şehit kanlarıyla sulanmış mukaddes vatan toprağımızın her köşesi kıymetlidir.

Sizlerden aldığımız cesaretle, bugüne kadar olduğu gibi 81 şehrimizin her birine hizmet götürüyoruz.

Türkiye'nin başını daima dik tutacağız. Bu necip milleti dünya siyaset sahnesinde asla hayal kırıklığına uğratmayacağız.

Bu gün de aynı destek ve dualarınızı talep ediyor inşallah bizler de bu can bu tende olduğu sürece Rize'yi sevmeyi, hemşehrilerimizle iftihar etmeyi sürdüreceğiz.

SİGARADA TEK TİP PAKET UYGULANACAK

Bırakalım sigarayı, içelim Rize çayı. Bu israf. Bu haram. Vaaz-ı nasihatte bulunmuyorum ama sevdiklerime diyorum ki bu haramdır. Emanet olan bu vücuda zararı var mı?

Burada bir karar verelim sigarayı bırakalım. Hem kasaya hem keseye hem de sağlığa zararlıdır. Bir Cumhurbaşkanı olarak söylüyorum bu haramdır.

Philips mi ne Türkiye'de yatırım yapacakmış. Bunun adını da yatırım koymuşlar. Şimdi kaçak olarak ülkeme sokmaya çalışıyorlar. 

Elektronik sigara üretmek için bizden yer istediler. Vermedik, vermeyeceğiz. Bunlar benim milletimi zehirleyerek zengin olmak istiyorlar. Bunlara fırsat vermeyeceğiz.

Sigarayla gerçek mücadeleyi biz başlattık. Artık her yerde bireylerin temiz hava soluma hakkından söz ediliyor.

Tek tip paket uygulamasına geçiyoruz. Artık sigara paketlerinin üzerinde özendirici simgelerin olmasına müsaade etmeyeceğiz."

Yorum Yaz

Yorumunuz alındı!

Yorumunuz başarıyla kaydedilmiştir ve onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

İsim gerekli!

Mesajınızı yazınız!

Henüz yorum yapılmamıştır.
  Kırmızı halıda kıskandıran şıklık yarışı!
Kırmızı halıda kıskandıran şıklık yarışı!