Engelli kadın gözlükle görmeye başladı

Maisy isim bir kadın 16 yaşında görme yetisinin büyük çoğunluğunu kaybettikten sonra yeni bir gözlük aracılığıyla görme yetisine yeniden kavuştu.

Maisy isimli kadın, bundan 6 yıl önce beynindeki bir tümör sebebiyle görme yetisinin büyük çoğunluğunu kaybetti ve yalnızca küçük, bulanık bir çember içerisinden bakıyormuş gibi bir görüş açısına sahipti. Maisy, artırılmış gerçeklik teknolojisinin yanı sıra görüntüyü de büyüten bir gözlük aracılığıyla 6 yılın ardından tekrar dünyaya gözünü açtı.

Takan kişinin kalan görüşünü artıran bu gözlükler aracılığıyla gözyaşlarına boğulan Maisy, salona da duygu dolu anlar yaşattı. Yapmayı en çok özlediği aktivitelerden biri olarak kitap okumayı söyleyen Maisy, sahnede Harry Potter kitabından bir cümle okudu.

Hay Festival 2019’da Spencer Kelly ile buluşan kadın, gözlüğü canlı olarak bir izleyici kitlesi önünde test etti. Uzun süredir görme yetisinden uzak bir hayat yaşamış kadının videosunu aşağıdaki bağlantıdan izleyebilirsiniz. 

Yorum Yaz

Yorumunuz alındı!

Yorumunuz başarıyla kaydedilmiştir ve onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

İsim gerekli!

Mesajınızı yazınız!

Henüz yorum yapılmamıştır.
  Google'ın piyasaya çıktığı gibi en iyi akıllı telefon ödülünü alan Pixel 2 ve Pixel XL 2 modelleri (Google Pixel 2'nin özellikleri ve fiyatı)
Google'ın piyasaya çıktığı gibi en iyi akıllı telefon ödülünü alan Pixel 2 ve Pixel XL 2 modelleri (Google Pixel 2'nin özellikleri ve fiyatı)