Elon Musk: 5 yıl içinde dil öğrenmeye gerek kalmayabilir

ABD’li girişimci Elon Musk, geliştirdiği bir teknoloji sayesinde 5 yıl içinde insanların dil bilmeye ihtiyaçlarının kalmayabileceğini savundu.

Tesla şirketinin genel müdürü (CEO) Elon Musk, üzerinde çalıştığı bir teknoloji sayesinde 5 yıl gibi kısa bir süre içinde insanların konuşmaya ve dil bilmeye ihtiyacı olmayacağını öne sürdü.

ABD’li iş insanı Elon Musk, The Joe Rogan Experience isimli bir podcast programda sahip olduğu nöroteknoloji firması NeuraLink'in çalışmaları hakkında açıklamalar yaptı.

Musk, şirketin önümüzdeki yıl içinde ilk kez bir NeuraLink cihazını insan beynine bağlayabileceğini umduğunu söyledi. Buna göre pille çalışan bir çip, kafatasına yerleştirilecek ve beyne elektrotlar gönderebilecek.

“Beyninizdeki herhangi bir yerle arayüz kurulabilir, bu yüzden cihaz görme yeteneğinizi iyileştirebilir” ifadelerini kullanan Musk, ilk nesil cihazların beyin yaralanmalarını ve bozukluklarını tedavi etmeye odaklanmasına rağmen, daha sonra bunların çok daha fazlasının gerçekleşebileceğini savunarak sözlerini şöyle sürdürdü:

‘MATRIX GİBİ BİR ŞEY OLURDU’

“5 yıl içinde konuşmanıza gerek kalmayabilir. Duygusal nedenlerle bunu hala yapabiliriz. Ancak bu cihazlarla çok hızlı ve daha hassas bir şekilde iletişim kurabilirsiniz. Dile ne olacağından emin değilim. Böyle bir durumda Matrix gibi bir şey olurdu. Farklı bir dilde mi konuşmak istiyorsunuz? Sorun değil, sadece programı indirin.”

40,7 milyar dolar serveti bulunan Musk’ın dikkat çeken açıklaması, sahip olduğu şirket Tesla’nın hisse fiyatlarının düşmesinden birkaç saat sonra geldi.

‘NEURALİNK’ NEDİR?

İmplant edilebilir beyin-bilgisayar arayüzleri geliştiren bir Amerikan nöroteknoloji şirketi olan NeuraLink Corporation, 2016’da Elon Musk ve ekibi tarafından kuruldu. Şirketin merkezi San Francisco’da bulunuyor.

NeuraLink ilk aşamada felçli insanlar ve Parkinson benzeri hastalıkların yaratmış olduğu sorunlara çözüm bulmak için kurulmuş olsa da, Elon Musk şirketin asıl amacının ‘daha farklı’ olduğunu belirtiyor.

Musk, ilerde sağlanacak gelişmelerle yapay zeka teknolojisinin insanlık için bir felakete dönüşebileceğini düşündüğünden, insanların zihinsel kapasitesini geliştirebilecek teknolojilere ihtiyaç duyulacağı kanısında.

NeuraLink’te bu doğrultuda, ‘insanüstü zihinsel kapasiteye ulaşma’ iddiasıyla faaliyetlerini sürdürüyor.

Yorum Yaz

Yorumunuz alındı!

Yorumunuz başarıyla kaydedilmiştir ve onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

İsim gerekli!

Mesajınızı yazınız!

Henüz yorum yapılmamıştır.
  Felaket Dünya'yı teğet geçecek (108 bin km hızla yaklaşıyor)
Felaket Dünya'yı teğet geçecek (108 bin km hızla yaklaşıyor)