Elif Aral, Pfizer Ortadoğu, Rusya ve Afrika (MERA) Bölge Başkanı oldu

Elif Aral, Harvard Business School, Wharton ve Management Center of Europe enstitülerinde yönetici eğitimleri almıştı.

1995 yılında Pfizer Türkiye'de Yönetici Adayı olarak iş hayatına başlayan ve Pfizer'de farklı coğrafyalarda birçok önemli görev üstlenen Elif Aral, Pfizer Ortadoğu, Rusya ve Afrika (MERA) Bölge Başkanı olarak atandı. Elif Aral yeni görevinde, MERA bölgesindeki ülkelerin yönetiminden ve bölgedeki stratejik ortaklıkların geliştirilmesinden sorumlu olacak.
 
Pfizer Ortadoğu, Rusya ve Afrika (MERA) Bölge Başkanı Elif Aral yeni görevi ile ilgili şunları söyledi: “Hasta ve hasta yakını odaklı yaklaşımı, küresel gücü, yenilikçi bakış açısı ve bilim kazanacak anlayışı ile çalışan Pfizer'de 1995'ten bu yana görev yapıyorum. Kariyerim boyunca Pfizer'in sağlık sektörünü nasıl dönüştürdüğüne ve geliştirdiğine ilk elden tanıklık etme ayrıcalığına sahip oldum. Lider yetiştiren kültür odağıyla aynı zamanda bir lider okulu olan Pfizer Türkiye'de yetişen biri olarak Türkiye'de başlayan ve Pfizer'in farklı coğrafyalarına uzanan kariyer yolculuğumda artan sorumluluklar üstlenmenin gururunu yaşadım. Pfizer'deki yeni görevime başlamaktan büyük heyecan duyuyor ve bu bölgede başkanlık görevini üstlenen ilk kadın olmanın onurunu taşıyorum. En büyük hedefim, MERA bölgesinde son 70 yılda kurduğumuz güçlü temelleri daha da ileriye taşımak. Üstlendiğim tüm görevlerde olduğu gibi, bu yeni görevimde de ekip arkadaşlarımla birlikte, Pfizer'in çığır açan tedavilerinin ihtiyacı olan her hastaya ulaşmasını sağlamak için yerel ve bölgesel organizasyonlar, hasta dernekleri ve bilimsel kurumlarla ilişkilerimizi daha da güçlendirmeyi ve MERA bölgesindeki kritik sağlık hizmeti ihtiyaçlarını ele alarak sağlık hizmetlerindeki eksikliklere katkıda bulunmayı hedefliyorum.”


 
Elif Aral Hakkında:
1990 yılında Işık Lisesi'nden, 1994 yılında İstanbul Üniversitesi İngilizce İktisat Bölümü'nden mezun olan Elif Aral, Harvard Business School, Wharton ve Management Center of Europe enstitülerinde yönetici eğitimleri aldı. Aral kariyerine 1995 yılında Pfizer Türkiye'de Yönetici Adayı (MT) olarak başladı. Ardından sekiz ay boyunca Tıbbi Satış Mümessili olarak satış teşkilatında görev yaptı. 1996-1998 yılları arasında Ürün Müdürü olarak çalıştıktan sonra Pfizer bünyesinde Grup Satış ve Pazarlama Müdürü, Grup Pazarlama Müdürü gibi pozisyonlarda bulundu.
 
2004-2007 yılları arasında Pfizer Uzmanlık Ürünleri Satış ve Pazarlama Direktörü olarak görev yapan Aral, 2007-2009 yılları arasında Kurumsal Strateji ve İş Geliştirme Direktörlüğü görevini üstlendi. Ardından Pfizer Türkiye'nin, Kafkaslar ve Orta Asya ülkelerinin dahil olduğu 10 ülkeden sorumlu hale gelmesiyle, bölgenin yöneticisi oldu. 2009-2012 arasında Pfizer Türkiye'nin pazarlama ve satıştan sorumlu üç Genel Müdür Yardımcısı'ndan biri olarak Satış Pazarlama Direktörü görevini üstlenen Elif Aral, 2012'de Kurumsal İlişkiler Direktörü olarak atandı. Bu görevinin ardından 1 Ocak 2014'te Pfizer Türkiye Genel Müdürü oldu. Genel Müdürlük görevinin son bir yılında aynı zamanda Araştırmacı İlaç Firmaları Derneği'nin (AIFD) başkanlığını üstlendi.
 
Elif Aral, 1 Ocak 2019'da Pfizer Gelişen Pazarlar Aşı Grubu Lideri olarak New York'a taşındı. Aral bu görevinde, Çin, Asya, Latin Amerika ve Afrika ve Orta Asya'daki ülkelerde aşılardan oluşan geniş bir portföyden sorumlu oldu. Ayrıca bölgesinde Pfizer'in küresel pandemiyle mücadele çabalarını destekleyen COVID-19 aşı anlaşmalarının yürütülmesinde aktif olarak çalıştı. Ocak 2021'de Kardiyovasküler ürünlerin Pazarlama sorumlusu olarak atanan Aral, yeni görevinde, Pfizer'in Kardiovasküler ürün portföyü için küresel pazarlama stratejisinin geliştirilmesinden ve yürütülmesinden sorumlu oldu. Eylül 2022'de ise Gelişen Pazarlar Birimi altında Pfizer'in “Daha Sağlıklı Bir Dünya İçin: Accord” girişiminin liderliğini üstlendi. Bu sorumluluğunda Pfizer'in ilaç ve aşılarını kâr amacı gütmeden 45 düşük gelirli ülkenin halkına ulaştırılması ve sistemdeki engellerin kaldırılması amaçlı ülkelerin sağlık bakanlıkları ile önemli ortaklıklara imza attı. Aral, 28 yıllık Pfizer tecrübesiyle 1 Eylül 2024 itibarıyla Pfizer Ortadoğu, Rusya ve Afrika (MERA) Bölge Başkanı olarak Dubai'de yerleşik olarak görevine başladı.

Yorum Yaz

Yorumunuz alındı!

Yorumunuz başarıyla kaydedilmiştir ve onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

İsim gerekli!

Mesajınızı yazınız!

Henüz yorum yapılmamıştır.
  Hababam Sınıfı'nın 4 Kız öğrencisinden biriydi, son haline bakın!
Hababam Sınıfı'nın 4 Kız öğrencisinden biriydi, son haline bakın!