Ekolojik Köy Küçük Misafirlerini Ağırladı

Çocuklara arıcılık, ekmek yapımı, tohum ekme ve sıfır atık gibi konularda eğitimler verildi.

Her hafta Mamak’ta bulunan bir okuldan 4. sınıf öğrencilerini ağırlayan Mamak Belediyesi, Gökçeyurt’ta bulunan Ekolojik Köy’de gerçekleştirdiği atölye çalışmalarıyla çocuklara arıcılık, ekmek yapımı, tohum ekme ve sıfır atık gibi konularda eğitimler veriyor. Bu hafta Ali Kuşçu İlköğretim Okulu’ndan 22 öğrencinin katıldığı etkinlikle çocuklar uzman eğitmenler eşliğinde temel bilgiler aldı.

İlkokul 4. sınıf öğrencilerine özel eğitim

Ekmek atölyesi, kurutma atölyesi, arıcılık atölyesi, lavanta ürünlerinin sergilendiği atölye ve tohum ambarının yer aldığı 24 dönümlük arazi üzerine kurulu Ekolojik Köy’de, Mamak İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile imzalanan protokolle ilkokul 4. sınıf öğrencilerine “Tarladan Sofraya” sloganıyla uygulamalı eğitimler veriliyor. Eğitimler kapsamında sinevizyon gösterimi eşliğinde teorik bilgiler verildikten sonra atölyelerde uygulamalı tohum ekimi ve ekmek pişirme eğitimi veriliyor.

Arıcılık eğitimi aldılar

Arıcılık eğitmeni İskender Yılmaz, Ali Kuşçu İlköğretim Okulu’ndan gelen öğrencilerle keyifli bir ders işleyerek temek arıcılık bilgilerini çocuklarla paylaştı. Soru cevap yöntemiyle çocukların merak ettiği soruları cevaplayan Yılmaz, arıcılık için kullanılan kıyafeti de bir öğrenciye giydirerek verilen eğitimin eğlenceli geçmesini sağladı. Arıcılık atölyesinden ayrılan çocuklar sırasıyla ekmek yapım atölyesi, tohum ambarı ve sıfır atık ve geri dönüşüm eğitimlerini uygulamalı olarak aldı.

Kendin pişir kendin ye

Eğitmen eşliğinde video gösterimi ile ekmek yapımı ile ilgili teorik eğitim alan çocuklar kendi ekmeklerini yapmak için ekmek atölyesine geldi. Önlüklerini giyen çocuklar gruplar halinde hamura şekil vermeyi öğrendi. Hem el becerilerini geliştiren hem de ekmek pişirmeyi öğrenen çocuklar daha sonra kendi pişirdikleri ekmekleri yemenin tadını çıkardı. Bugüne kadar toplam 6918 öğrenciye eğitim verilen Gökçeyurt Ekolojik Köy’de Mamak dışından gelecek öğrenciler için de randevu sistemiyle eğitimler veriliyor.

Yorum Yaz

Yorumunuz alındı!

Yorumunuz başarıyla kaydedilmiştir ve onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

İsim gerekli!

Mesajınızı yazınız!

Henüz yorum yapılmamıştır.
  CES 2018'in dikkat çeken 10 teknoloji harikası
CES 2018'in dikkat çeken 10 teknoloji harikası