Egzersiz yapan öğrenciler, oturarak öğrenenlere göre daha başarılı

İngiltere'de yapılan bir araştırmaya göre, egzersiz yapan öğrenciler oturarak öğrenen öğrencilere göre derslerde daha başarılı oluyor.

Yeni bir araştırma, ders sırasında "star jump" (kolları ve bacakları açarak zıplama) ya da yerinde koşma gibi fiziksel egzersiz yapan öğrencilerin, oturarak öğrenen öğrencilere kıyasla sınavlarda daha başarılı olduğunu gösterdi.

Independent'in haberine göre, Londra Üniversitesi Akademisi'nin (UCL) önderliğinde yapılan bir çalışma, fiziksel aktivitenin derslere dahil edilmesinin; öğrencilerin ders sırasındaki eğitsel sonuçlarına önemli bir katkı sağladığını, genel eğitsel sonuçlarında ise daha küçük etkisi olduğunu ortaya koydu.

 Rapora göre bu aktiviteler, derste bir önermenin doğru mu yanlış mı olduğunu belirtmek için hareketleri kullanmayı ya da matematik sorusunu cevaplamak için yerinde belli bir sayıda zıplamayı da içerebiliyor.

Dünya çapından 3-14 yaşlarındaki 12 bin 663 öğrencinin verilerini kapsayan 42 çalışmanın analizinde öğrencilerin genel fiziksel aktivite seviyelerinin de arttığı keşfedildi.

UCL'nin davranış değişimleri merkezinden, araştırmanın başyazarı Dr. Emma Norris, "Fiziksel aktivite çocukların sağlığı için iyi. Ve hayatlarında oturarak geçirdikleri vaktin çoğunu sınıftaki 7-8 saat oluşturuyor" dedikten sonra sözlerini şöyle sürdürdü: 

"Çalışmamız, fiziksel açıdan aktif derslerin müfredata faydalı olduğunu gösteriyor. Fiziksel aktivite çocukların daha etkili öğrenmelerini sağlayan unutulmaz bir öğrenme deneyimi yaratabilir."

 Analizi yapılan araştırmalardan birinde, iki yıl boyunca haftada üç kere fiziksel açıdan aktif derslere katılan Hollanda'daki ilkokul çocuklarının heceleme ve matematikte, akranlarına kıyasla, daha büyük bir ilerleme kaydettiği ortaya çıktı. Öyle ki bu ilerleme, dört aylık ekstra kazanıma denk geliyordu.

Association of School and College Leaders (Okul ve Üniversite Yöneticileri Birliği) direktörü Julie McCulloch, "Egzersizin akademik öğrenmeye faydaları üzerine uzun süredir kabul gören araştırmalar var ve birçok okul, öğrencilere faydalı olacağını düşündüklerinde bu tür egzersizleri derslerine zaten dahil ediyor" diye konuştu. McCulloch, yeni kanıtları memnuniyetle karşıladıklarını ve hem kendileri hem de öğrencileri için neyin işe yarayacağına karar verebilmelerini önemsediklerini belirtti. 

Geçen yıl, National Association of Head Teachers (Ulusal Baş Öğretmenler Birliği) delegeleri, yıllık konferansta "fiziksel açıdan aktif öğrenmeyi" eğitimin ayrılmaz bir parçası yapmak için çağrıda bulunan bir önergeyi görüştü. Okul yöneticilerine, öğrencilerin olguları akılda tutabilmeleri ve akademik sonuçlarını iyileştirebilmeleri için matematik ve İngilizce derslerinde egzersiz yapmaları gerektiği de görüşme sırasında aktarıldı.

Yorum Yaz

Yorumunuz alındı!

Yorumunuz başarıyla kaydedilmiştir ve onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

İsim gerekli!

Mesajınızı yazınız!

Henüz yorum yapılmamıştır.
  Tarihin en unutulmaz reytingleri alan Türk dizileri hangisi?
Tarihin en unutulmaz reytingleri alan Türk dizileri hangisi?