Edirne'de yarın okullar tatil mi - 23 Mart Cuma hava nasıl olacak - Edirne Valiliğinden resmi açıklama

Meteorolojinin uyarısını yaptığı soğuk hava Trakya'dan yurda giriş yaptı. Edirne sabah saatlerinden itibaren kar yağışının etkisi altına girdi. Peki kentte cuma günü okullar tatil olacak mı?

Edirne baharı karla karşıladı. Balkanlardan gelen soğuk hava dalgası Edirne'de etkisini göstermeye başladı. Hava sıcaklığınında da düşüş yaşanan şehirde sabahın erken saatlerinde vatandaşlar büyük bir sürpriz yaşadı ve karla karşılaştı. Dün etkili olan yağmur bugün yerini kara bıraktı.

Yağış nedeniyle vatandaşlar zor anlar yaşarken trafikte de uzun kuyruklar oluştu. Ekipler yollarda gerekli önlemleri alırken sürücülere de dikkatli olunması konusunda uyarı yaptı.

Edirne'de kar yağışının en geç akşam saatlerine doğru etkisini yitireceği, yerini karla karışık yağmura bırakacağı öğrenildi. Bu nedenle okullarda eğitimde herhangi bir aksama yaşanmayacağı belirtildi.

Bu gelişme haftanın son ders günü için tatil beklentisi içine giren öğrencilerde büyük hayal kırıklığı yarattı.

METEOROLOJİ VERİLERİ

Yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemizin kuzey, iç ve batı kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu, Marmara, Batı Karadeniz, Kütahya, Ankara, Eskişehir ve Çankırı ile gece saatlerinden itibaren İzmir, Kuzey Ege kıyıları, Aydın kıyı kesimleri, Artvin ve Ardahan çevrelerinin hafif yağmur ve sağanak yağışlı, gece saatlerinde Ardahan çevrelerinin karla karışık yağmur ve yükseklerinin kar yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bu sabah saatlerinde Marmara'nın batısı, Güney ve Kıyı Ege ile Batı Akdeniz'de yer yer toz taşınımı bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI

Marmara ve Batı Karadeniz kıyılarında kuvvetli kuzeyli rüzgarla birlikte 4 ila 10 derece azalacağı, güneybatı kesimlerde kuvvetli güneyli rüzgarla birlikte 2 ila 4 derece artacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR

Rüzgarın genellikle güney ve güneybatı, kuzeybatı kesimlerde kuzey ve kuzeydoğu, güneybatı kesimlerde güney ve güneydoğu yönlerden hafif arasıra orta kuvvette, Marmara'nın kuzey ve batısı, Batı Karadeniz, Güney ve İç Ege, İç Anadolu'nun güneybatısı ve Batı Akdeniz'in iç kesimlerinde kuvvetli(40-60 km/sa) olarak eseceği tahmin ediliyor.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Rüzgarın bugün (Perşembe) Marmara'nın kuzey ve batısı ile Batı Karadeniz kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu, Güney ve İç Ege, İç Anadolu’nun güneybatısı ile Batı Akdeniz'in iç kesimlerinde güney ve güneydoğu yönlerden kuvvetli (40-60 km/sa) olarak esmesi beklendiğinden toz taşınımı ve deniz ulaşımında aksamalar başta olmak üzere yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

TOZ TAŞINIMI UYARISI: Bugün (Perşembe) sabah saatlerinde Marmara'nın batısı, Güney ve Kıyı Ege ile Batı Akdeniz'de yer yer toz taşınımı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (Hava kalitesinde azalma, görüş mesafesinde azalama, yer yer hafif çamur şeklinde yağış) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir. 

Yorum Yaz

Yorumunuz alındı!

Yorumunuz başarıyla kaydedilmiştir ve onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

İsim gerekli!

Mesajınızı yazınız!

Henüz yorum yapılmamıştır.
  Demet Akalın'ı twitter üzerinden takip edenlere sevindirici haber...
Demet Akalın'ı twitter üzerinden takip edenlere sevindirici haber...