Dünya Su Günü'nde Su Konusu Masaya Yatırıldı

Birleşmiş Milletler Genel Kurulu kararı doğrultusunda, 1993 yılından bu yana Dünya Su Günü olarak ilan 22 Mart gününde, Mersin’de önemli bir etkinlik hayata geçirildi.

“Dünya Su Günü: Sürdürülebilir Su Yönetimi Paneli”nde örnek bir işbirliği sergilendi. Panelde, Tarım ve Gıda Etiği Derneği (TARGET) ve TMMOB Çevre, Gıda, Kimya ve Ziraat Mühendisleri Odalarının Mersin Şubeleri ile Mersin Büyükşehir Belediyesi ve Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ)’nin ortak çalışmasıyla su konusu pek çok boyutu ile masaya yatırıldı. 

Etkinliğin açılışında, TMMOB Gıda Mühendisleri Odası Mersin Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Değirmenci, TARGET Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Cemal Taluğ,  Mersin İl Koordinasyon Kurulu Sekreteri ve Mersin Makinesi Mühendisleri Odası Başkanı İsmail Oğuz ve Mersin Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanı Abdullah Selçuk Şahutoğlu birer konuşma yaptı.

TARGET Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Cemal Taluğ konuşmasında, dünyada ve ülkemizde suya yönelik insan müdahalelerinin yarattığı ve giderek derinleşen su krizi üzerinde durdu ve bir insan hakkı olarak su hakkının önemi ve değerini vurguladı.

Panelde Ankara Üniversitesi Su Yönetimi Enstitüsü Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Şebnem Arslan, “Hidrojeoetik ve Yeraltı Suyu Yönetimi” başlıklı bir sunum gerçekleştirdi. Yeraltı sularının bilinçsiz kullanımı sonucunda olanlar ve olabilecekler konusunda bilgiler içeren sunumda, doğada insanlığın kullanımına sunulan sonsuz kaynaklar olmadığını ve etik sorumluluk çerçevesinde bilinçli yaklaşımlar sergilenmesinin önemini çarpıcı biçimde gözler önüne serildi.

Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarımsal Yapılar ve Sulama Bölüm Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ersoy Yıldırım ise, “Sürdürülebilir Tarımsal Su Yönetimi” başlıklı sunumunda bilinçsiz tarımsal sulama sorununu ve yaşanan ve yaşanabilecek sonuçlarını örnekleriyle dile getirdi.

SÖ Tarım Danışmanlık Tic. Ltd. Şirketinden Prof. Dr. Sermet Önder, “Kuraklığa Karşı Su Yönetimi” sunumunda kullanılan sulama yöntemlerinden doğan sorunları irdeleyerek, çözüm yolları konusunda değerli bilgiler paylaştı.

Panelin ardından, MESKİ Yatırımlar Dairesi Başkanlığı, Yapım Şube Müdürü Vekili Barış Başeren’in yaptığı MESKİ çalışmaları ve kullanılan modern teknolojilerin tanıtımı sunumu ile etkinlik sona erdi.

 

Yorum Yaz

Henüz yorum yapılmamıştır.
  Game of Thrones'un 8. final sezonu ne zaman başlayacak?
Game of Thrones'un 8. final sezonu ne zaman başlayacak?