Dünya MS Günü'nde MS hastalığına dijital farkındalık

MS+ dijital sağlık uygulaması yenilendi.

Türkiye MS Derneği ve dijital sağlık girişimi Albert Health iş birliği ile geliştirilen ve Roche Türkiye'nin katkılarıyla 2022 yılında kullanıma sunulan MS+ dijital sağlık uygulaması yenilenen özellikleriyle hasta yolculuğunu iyileştirmeye devam ediyor. MS+ aynı zamanda yarattığı değer ile 30 Mayıs Dünya MS Günü'nde MS hastalığının farkındalığının artırılmasına katkı sağlıyor.

Halk arasında MS hastalığı olarak bilinen ve bir merkezi sinir sistemi hastalığı olan Multipl Skleroz, dünyada yaklaşık olarak 2,3 milyon, Türkiye'de ise yaklaşık 70 bin kişiyi etkiliyor. Uluslararası MS Federasyonu ve Dünya Sağlık Örgütü'nün ortak kararı ile Multipl Sklerozu daha geniş kitlelere duyurmak ve farkındalığını artırmak için her yıl mayıs ayının son çarşamba günü, ''Dünya MS Günü'' olarak kutlanıyor. Türkiye MS Derneği ve dijital sağlık girişimi Albert Health iş birliği ile geliştirilen ve Roche Türkiye'nin katkılarıyla 2022 yılında kullanıma sunulan MS+ dijital sağlık uygulamasına eklenen yeni özellikler MS hastalığının farkındalığının artırılmasına katkıda bulunuyor.

Hekim tarafında yüzde 98'lik, hasta tarafında ise yüzde 96'lık memnuniyet oranıyla iki yılını geride bırakan MS+ dijital sağlık uygulamasına kullanıcıların ve hekimlerin ihtiyaçları doğrultusunda yeni özellikler eklendi. Türkiye'de MS hastalarının evde semptom takiplerinin yapılmasını, hasta günlüğünün tutulmasını, bu verilerin hekimlere doğru bir şekilde raporlanmasını, hastaların fizyoterapi, psikoloji ve beslenme gibi konularda bilgiye ulaşmalarını ve ihtiyaç duyduklarında psikolog ve beslenme uzmanları ile uzaktan ücretsiz görüşme yapabilmelerini sağlayan MS+ uygulamasına eklenen Sudoku ve 6 dakikalık yürüme testleri, hastaların bilişsel ve fiziksel durumlarını günden güne gözlemlemelerine olanak sağlıyor.
 

Roche İlaç Medikal Direktörü Dr. Mahir Kurt, “Roche Türkiye'nin katkıları ile Türkiye MS Derneği ve dijital sağlık girişimi Albert Health iş birliği ile 2022 yılında hayata geçirilen MS+ dijital sağlık uygulaması, bugüne kadar 2.000'e yakın hasta ve 30'dan fazla hekimin kullanımı ile MS hastalarının yaşamlarını iyileştirmeye devam ediyor. 30 Mayıs Dünya MS Günü dolayısıyla yenilenen MS+ uygulamasını duyurmaktan dolayı çok mutluyuz. MS+ artık hastaların, hastalığın ilerleyişini (progresyon) takip etmelerine de olanak sağlıyor. Güncellemelerle hastalar bilişsel ve fiziksel durumlarını günden güne gözlemleme ve progresyon takibi yapma imkânı elde ediyor. MS ile mücadelede hastalığın daha iyi yönetilmesine ve hastaların yaşamlarının iyileştirilmesine katkı sağlamaya devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı. 

Türkiye MS Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Doç. Dr. Serkan Demir, “MS gibi kişiye özel seyreden bir hastalıkta, etkin ve düzenli bir hasta-hekim iletişimi ve dayanışması tedavi sürecine de olumlu etki yapıyor. MS hastalarının tanı sürecinde ve tanı aldıktan sonra karşılaştıkları durumları ve varsa olumsuz etki yaratan konuları tespit etmek ve bu konularda onlara destek olmak, yalnız olmadıklarını ve değerli olduklarını hissettirmek büyük önem taşıyor. Bu kapsamda, Türkiye MS Derneği, Roche Türkiye ve Albert Health iş birliğiyle hayata geçirilen ve iki yılını geride bırakan MS+ uygulaması, yenilenen özellikleriyle artık hastalara progresyon takibi imkânı da sunuyor.” dedi.

Albert Health Kurucu Ortağı ve CEO'su Recai Serdar Gemici ise şunları söyledi: "Roche Türkiye ve Türkiye MS Derneği ile birlikte 2022 yılında hastaların kullanımına sunduğumuz yapay zekâ tabanlı MS yönetim programı MS+ ile kullanıcılarımıza sağlıklarını yönetmelerinde destek oluyor ve klinik fayda sağlıyoruz. Günümüzde büyük bir hızla gelişen ve farklı alanlarda kullanılan yapay zekâ teknolojilerini henüz 2022 yılında dijital sağlık alanında hayata geçirmenin gururunu ve doğal dil işleme, makine öğrenimi gibi süreçlerin düzenli takibiyle kullanıcılarımıza her geçen gün daha iyi bir deneyim sunabilmenin mutluluğunu yaşıyoruz. ABD'de ‘Global Fierce Pharma Marketing' ve Türkiye'de ‘Golden Pulse' ödüllerine layık görülen uygulamamızla, MS hastalığının her aşamasında hastaların yaşam kalitesini iyileştirmeye ve hastalığın daha iyi yönetilmesine yönelik çalışmalarımıza devam edeceğiz.”

Yorum Yaz

Yorumunuz alındı!

Yorumunuz başarıyla kaydedilmiştir ve onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

İsim gerekli!

Mesajınızı yazınız!

Henüz yorum yapılmamıştır.
  Bu basit testi çözün, 'içine kapanık mısınız, dışa dönük mü' öğrenin
Bu basit testi çözün, 'içine kapanık mısınız, dışa dönük mü' öğrenin