Devlet Bahçeli hasta mı, sağlık durumu nasıl? | Devlet Bahçeli kaç yaşında?

MHP lideri Devlet Bahçeli bugün apar topar hastaneye kaldırıldı. Peki Devlet Bahçeli hasta mı? Bahçeli neden rahatsızlandı? Devlet Bahçeli kaç yaşında?

Devlet Bahçeli hasta mı? sorusu, günün yanıtı en çok merak edilen sorularından biri oldu. Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, bugün rahatsızlanınca apar topar hastaneye kaldırıldı. Bahçeli'nin hastaneye kaldırılması sonrası sağlık durumu da merak konusu oldu. Öğle saatlerinden sonra kaldırıldığı hastaneden taburcu edilen Bahçeli'nin koluna girilip destek verilmesi ise dikkatlerden kaçmadı. Peki Devlet Bahçeli hasta mı? Devlet Bahçeli'nin sağlık durumu nasıl? Devlet Bahçeli kaç yaşında? İşte ayrıntılı bilgiler...

MHP Lideri Devlet Bahçeli, sabah saatlerinde rahatsızlanması üzerine Başkent Üniversitesi Ankara Hastanesi’ne başvurdu. Bahçeli, hastanede yapılan muayene ve tetkiklerin ardından tedaviye alındı.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, hastane önünde basın mensuplarına açıklama yaptı. Yalçın, Bahçeli’nin sağlık durumu ile ilgili, “Mide bulantısı şikayetiyle hastaneye geldi. İddia edildiği gibi beyin kanaması ya da kalp hastalığı yoktur. Şu anda şuuru açık, konuşabilir durumdadır, istirahat etmektedir. Hastane başhekimi geniş bir şekilde ilerleyen saatlerde paylaşacaktır. Sayın genel başkanımızın sağlık durumu iyi ve mükemmel durumdadır” dedi. Yalçın, basın mensuplarının “Midesi neden bulanmıştır?” sorusu üzerine, “Tetkikler sonucu hekimlerimiz ifade edecektir. Tetkiklerin çoğu yapıldı. Hiçbir şeyi yok, herhangi bir problem yok” diye konuştu.

BİR AÇIKLAMA DA ÖZEL KALEMİNDEN GELDİ

Bir açıklama da MHP Genel Başkan Özel Kalem Müdürü Murat Çeliker’den geldi. Çeliker “MHP Lideri Genel Başkanımız Devlet Bahçeli üst solunum yolu enfeksiyonuna bağlı olarak ateş yükselmesi sonucu hastaneye getirilerek kontrol altına alınmıştır. Sağlık durumu gayet iyi olup, milletimize ve camiamıza selam ve sevgilerini iletiyor.” dedi.

SAĞLIK BAKANI KOCA: TEDAVİSİ EVDE SÜRECEK

Bahçeli’yi tedavi gördüğü hastanede ziyaret eden Sağlık Bakanı Fahrettin Koca “Sayın Devlet Bahçeli’yi ziyaret ettim. Birazdan kendileri taburcu olacaklar. Hastanede kalmasını gerektirecek bir durum söz konusu değil. Genel tetkik yapıldı. Bundan sonraki süreçte de taburcu edilerek evde tedavisi devam edecek. Ciddi bir durumun olmadığını rahatlıkla söyleyebilirim. Solunum enfeksiyonu ancak ciddi bir durum yok. Kendileri de ile konuştum.” dedi.

ALKIŞLAR ARASINDA TABURCU OLDU

Bahçeli’nin tedavisinin saat 15:30 sıralarında sona erdi. MHP lideri saat 15:40 sıralarında alkışlar arasında hastaneden ayrıldı. Bahçeli MHP Genel Merkezi’ndeki makamına gitti.

KILIÇDAROĞLU’NDAN GEÇMİS OLSUN TELEFONU

CHP Basın Birimi’nden yapılan açıklamaya göre Kılıçdaroğlu, Başkent Üniversitesi Ankara Hastanesi’nde sabah saatlerinde tedavi altına alınan Bahçeli’nin sağlık durumu hakkında bilgi almak için MHP Grup Başkanvekili Akçay’ı aradı. Kılıçdaroğlu, telefon görüşmesinde Akçay’a, Devlet Bahçeli için geçmiş olsun dileklerini de iletti.

2016’DA KALP AMELİYATI OLMUŞTU

71 yaşındaki MHP lideri Devlet Bahçeli, 2016 yılında özel bir hastanede kalp ameliyatı olmuştu.

DEVLET BAHÇELİ KİMDİR, KAÇ YAŞINDA?

1948 yılında Osmaniye’de doğdu. Yörede Fettahoğulları olarak bilinen geniş bir Türkmen ailesine mensuptur. İlk öğrenimini memleketi Osmaniye’de 7 Ocak İlkokulu’nda tamamladı. Ortaokulu kendisinden üç yaş büyük Servet adındaki abisiyle Adana’da Özel Çukurova Koleji’nde yatılı okudu. Lise eğitimi için İstanbul’a akrabalarının yanına gitti ve Emirgan Akgün Koleji’ne yazıldı. Lise ikinci sınıfta Etiler’deki Özel Ata Koleji'ne geçti ve lise diplomasını da yine bu okuldan aldı. 1967 yılında Ankara İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi’ni (şimdiki adıyla Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi) kazandı ve dış ticaret bölümünü 1971’de bitirerek mezun oldu.

Mezun oluşunun ardından Bahçeli, 1972 yılında Ankara İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi ve bağlı yüksek okullarda İktisat Bölümü asistanı olarak görev aldı. Öğrencilerle yakından ilgilenen bir akademisyendi. Aynı zamanda Ülkücü Maliyeciler ve İktisatçılar Derneği’nin kurucularından, Üniversite Akademi ve Yüksekokullar Asistanları Derneği’nin (ÜMİD-BİR) kurucularından ve genel başkanlarındandır. Ayrıca kısaca ÜNAY denilen Üniversite Akademi ve Yüksekokulları asistanlığı kurdu ve başkanlık görevini üstlendi. Gazi Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde iktisat doktorası yaptı ve aynı üniversitenin İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat Politikasında Ana Bilim Dalı’nda 1987 yılına kadar öğretim üyeliği görevini sürdürdü. Dr. Bahçeli yine bu süre içerisinde Türkiye ve Dünya Ekonomisi, Türk Tarihi ve Dış Politika konularıyla ilgilendi ve bu alanlarda çalışmalar yaptı.

Bahçeli, gençlik dönemlerinde Cumhuriyetçi Köylü Millet Partisi genel başkanı Alparslan Türkeş’in seminerlerine gitmeye başladı. 1967 yılında Ankara İktisadi ve Ticari İlimler Akademisinde öğrenci iken Ülkü Ocakları Kurucusu ve yöneticisi olarak görev aldı. 1970-1971 yıllarında Türkiye Millî Talebe Federasyonu Genel Sekreterliği görevlerinde bulundu. Bir yandan aktif olarak siyasi faaliyetleri yürütürken, diğer yandan da akademik çalışmalarını devam ettirdi.

1980 Darbesi’nden sonra cezaevine giren Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) ve Ülkücü kuruluşların yöneticileri ile mensuplarının davalarının her platformda savunulmasına dair çalışmalarda bulundu. MHP Genel Başkanı Alparslan Türkeş tarafından göreve çağrılması üzerine, 17 Nisan 1987 tarihinde üniversitesindeki öğretim üyeliği görevinden istifa eden Bahçeli, 19 Nisan 1987 tarihinde yapılan Milliyetçi Çalışma Partisi (MÇP) Büyük Kurultayı’nda parti yönetimine seçildi ve Genel Sekreterlik görevine getirildi. MÇP ve MHP’nin yönetim kadrolarındaki görevi uzun yıllardır sürdüren Bahçeli, çeşitli zamanlarda Genel Sekreterlik, Genel Başkan Yardımcılığı, Merkez Yürütme Kurulu Üyeliği, Merkez Karar Kurulu Üyeliği, Genel Başkan Başdanışmanlığı görevlerinde bulundu.

Milliyetçi Hareket Partisi genel başkanı Alparslan Türkeş’in 4 Nisan 1997’de geçirdiği kalp krizi sonucu Ankara’da vefat etmesinin ardından Bahçeli, 18 Mayıs 1997 tarihinde gerçekleştirilen 1997 Milliyetçi Hareket Partisi Olağanüstü Kongresi’nde genel başkanlık için Alparslan Türkeş’in oğlu Tuğrul Türkeş ile yarıştı. İlk turda Türkeş 412, Bahçeli 359, Ramiz Ongun 231, Enis Öksüz 104, Muharrem Şemsek 80 ve İbrahim Çiftçi 13 oy aldı. Kurultayın ilerleyen saatlerinde Türkeş dışındaki tüm adaylar Bahçeli lehine çekildi ve ülkücüler arasında çıkan kavga sonucu kongre ertelendi. 6 Temmuz 1997 tarihinde gerçekleştirilen olağanüstü kongrede Türkeş ile Devlet Bahçeli arasında yapılan tercih yarışında Bahçeli 1193 delegeden 697 oy alarak yeni genel başkan seçildi. Türkeş 487 oy alarak ikinci sırada kaldı.

05 Kasım 2000, 12 Ekim 2003, 19 Kasım 2006, 8 Kasım 2009, 4 Kasım 2012 ve 18 Mart 2018 tarihlerindeki MHP Olağan Büyük Kongreleri’nde tekrar Genel Başkan seçilmiştir.

21, 23, 24, 25, 26 ve 27. Dönemde Osmaniye Milletvekili seçildi. 57. Hükümette Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcılığı görevini yürüttü. 

 

Yorum Yaz

Yorumunuz alındı!

Yorumunuz başarıyla kaydedilmiştir ve onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

İsim gerekli!

Mesajınızı yazınız!

Henüz yorum yapılmamıştır.
  Üniversiteye girişte yeni sınav sistemi olan Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) nedir?
Üniversiteye girişte yeni sınav sistemi olan Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) nedir?