Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü'nden Afrin'e operasyon sinyali

TRT Haber'de gündeme ilişkin soruları yanıtlayan Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Afrin'deki terör örgütü PYD varlığını sona erdirmek için Türkiye'nin operasyon başlatabileceğini söyledi.

Suriye'deki gelişmeleri değerlendiren Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İran temaslarını değerlendirdi. İran lideri Ruhani ile Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Irak'ın toprak bütünlüğünden yana tavır aldıklarının altını çizen İbrahim Kalın, Afrin'deki PYD varlığından duyulan rahatsızlığı ise "Türkiye kendi ulusal çıkarlarını öncelemek suretiyle bu adımları bugüne kadar attığı gibi bundan sonra da atmaya devam edecektir." sözleriyle ifade etti. 

İDLİB'DEKİ ÇATIŞMASIZLIK BÖLGESİ

Masada birçok opsiyonun olduğunu belirten Kalın, bunun diğer ülkelerle koordineli bir şekilde yapılacağını, atılan adımların bu yanlış adımdan geri dönülmesine dönük olduğunu ifade etti.

Terör örgütünün en çok propaganda yaptığı, eleman devşirdiği yerin Avrupa olduğuna dikkati çeken Kalın, terörle mücadelenin adının koyulması gerektiğini söyledi. Kalın, "Avrupalı müttefiklerimiz terörle mücadele konusunda bize 'sözde' destek veriyorlar" diye konuştu.
İdlib'teki çatışmasızlık bölgelerine ilişkin konuşan Kalın, "Amaç, bölgede rejimin ihlallerini önleme" ifadesini kullandı.

AFRİN'DEKİ PYD VARLIĞI

'Afrin'e olası operasyon' konusunda Türkiye'nin gerekli gördüğünde müdahaleyi yapabileceğine işaret eden Kalın, "Türkiye kendi ulusal çıkarlarını öncelemek suretiyle bu adımları bugüne kadar attığı gibi bundan sonra da atmaya devam edecektir. Türkiye kendi güvenliği için gerekli gördüğü yer ve zamanda müdahaleyi yapar" açıklamasında bulundu.

ELÇİLİK GÖREVLİSİNİN TUTUKLANMASI

Kalın, ABD Elçiliği görevlisinin tutuklanmasıyla ilgili olarak, "Bu bir yargı süreci. Ben de iddiaları gördüm. İddianameyi görmüş değilim. Sorgulanacak. Deliller çerçevesinde işlemler yapılır. Her ülke uluslararası ilişkilerinde kendi çıkarlarını gözetir" dedi.

FETÖ ile mücadele konusunda, ABD'den yasa dışı hiçbir talepte bulunulmadığını anlatan Kalın, Türkiye'nin milli güvenliğini tehdit eden konularla ilgili tedbir alınca suçlandığını dile getirdi.

"ERDOĞAN KARŞITLIĞININ FAYDA SAĞLAMADIĞI GÖRÜLDÜ"

Türkiye-AB ilişkilerini değerlendiren Kalın, mülteci krizinde Avrupa'nın insan onurunu hiçe sayan tavrının görüldüğüne dikkati çekerek, "Türkiye ve Erdoğan karşıtlığının onlara bir fayda sağlamadığını gördüler. İslam ve Batı toplumlarının çatışması için birileri ciddi mücadele veriyor" diye konuştu 

Yorum Yaz

Yorumunuz alındı!

Yorumunuz başarıyla kaydedilmiştir ve onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

İsim gerekli!

Mesajınızı yazınız!

Henüz yorum yapılmamıştır.
  İyi ki doğdun Barış Manço!
İyi ki doğdun Barış Manço!