Cumhurbaşkanı Erdoğan milli tarım projesi toplantısında konuştu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Beştepe'de milli tarım projesi toplantısında önemli açıklamalarda bulunarak "Çobanlığı hafife almayın. Ben de çobanım" dedi.

 Çobanlığı hafife almayın. Ben de çobanım Çobanlığın felsefisini anlamayan yöneticilik yapamaz. Peygamberimiz şöyle buyuyor:Hepiniz çobansınız, hepiniz güttüklerinizden sorumlusunuz.''

Erdoğan terörle mücadele konusuyla ilgili olarak "Her saldırıya öyle bir cevap vereceğiz ki böyle bir niyeti akıllarından dahi geçiremeyecekler" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasında öne çıkan konular

İnsanoğlu tarımı ve hayvancışığı beceremiyor olsaydı medeniyetler kurulamazdı.

Hayatımızı sürdürmek için ihtiyaç duyduğumuz ürünlerin belirli meslek grupları tarafından yürütülmesi bize başka mesleklerde yoğunlaşması imkanını verir. Tarım insanlığın varlığını sürüdülebilmesinin olmazsa olmasıdır.

Topraklarımız var ama doğru planlama yaparak değerlendiremiyoruz. Meralar var ama et fiyatları gidiyor. İthalat yapıyoruz. Bu kabul edilebilecek bir şey değil. Azotlu gübreyle toprağa zarar verdik.

Doğal gübreye dönmek zorundayız. Çöp atıkları kompost gübreye çevirebiliriz. Böylece kimyevi azotun tehdidinden gıdalarımızı kurtarabiliriz. Şu an 30 büyükşehir belediyesi adım atsa, çok büyük iş yaparız.''

'AĞIRIMA GİDİYOR'

Enflasyon rakamları açıklandığında domates biber fiyatları açıklandığında ağırıma gidiyor. Bu topraklar bu kadar verimli olcak, biz domates biber fiyatlarında sıkıntı yaşayacağız. Enflasyon hedeflerine ulaşamamızın en önemli nedeni gıda fiyatlarıdır.

Türkiye 2003-2015 oranında yüzde 4 büyürken tarımda bu oran yüzde 2'dir. Tarımsal hasılada Avrupa'da 1 numara olmamız yeterli olduğumuz anlamına gelmiyor. Gıda ve et ithalatının olması bir sorun olduğu anlamına geliyor. İnşaallah, milli tarım projesiyle üstesinden geleceğiz.'' Sebzede çeşitlilik artmalı 19 çeşit yeterli değil. Teşvikler açıklandı bundan sonra geriye kalan çalışmak.

'ÇOBANLIĞI HAFİFE ALMAYIN'

Çobanlığı hafife almayın. Ben de çobanım Çobanlığın felsefisini anlamayan yöneticilik yapamaz. Peygamberimiz şöyle buyuyor: Hepiniz çobansınız, hepiniz güttüklerinizden sorumlusunuz.''

TERÖR ÖRGÜTÜNÜN TEPESİNE BİNECEĞİZ

"Bu ülkenin askerini, polisini, korucusunu, kaymakamını, muhtarını, belediye başkanını, herhangi bir memurunu, vatandaşını öldüren terör örgütüne de onlara yardım ve yataklık eden, siyasi destek veren herkese de dünyayı dar etmezsek yazıklar olsun bize."

"Hamdolsun bugüne kadar hiçbir şehidimizin kanını yerde koymadık, koymayacağız. Mesele artık kanı yerde koyma, koymama boyutunu aşmıştır. Türkiye'ye ve Türk milletine yönelik her saldırıya, her ihanet girişimine öyle bir cevap vereceğiz ki bir daha kimse değil teşebbüs etmek, böyle bir niyeti aklından dahi geçiremeyecektir."

"Yeni güvenlik konseptimizde PKK'nın veya bir başka terör örgütünün, çapı ne olursa olsun, hiçbir eylemine karşı en küçük bir müsamaha, tereddüt yoktur. Tam tersine böyle bir durumda var gücümüzle terör örgütünün tepesine binecek, bilinen bilinmeyen ne kadar adamı, destekçisi, yardakçısı varsa hepsini de hukuk çerçevesinde hak ettiği cezaya çarptıracağız."

Terör örgütünü tepesine bineceğiz.

İDAM CEZASI

Parlementodan geçip bana gelirse onaylayacağım. karar yeri millettir.

Hepsi hukuk çerçevesinde hakettiği cezaya kavuşacak. Ne dedim biz şu an Hükümetimiz ve MHP idamı görüşmekten yanalar. Parlemento bu kararı aldığı anda bana da onaya geldiğinde ben bu kararı onaylarım. Ondan sonra referandum olduğu için millete gelecek. Asıl olay merciyi sizsiniz; millet. Batı ne diyor idam olmaz. Nereden bunu konuşuyorsunuz diyor; Ey Batı bu milletin kaderi sizin elinizdedir. Bugün dünyanın büyük çoğunluğunda da bu var. Kimsin sen ya, kimsin? Nesin sen, sen Türkiye adına ne zamandan beri karar verme yetkisine sahip oldun. Sen veya siz nasıl olur da Türkiye hakkında karar verirsiniz. Türkiye'yi tanımamışsınız, çevirdiğiniz fırıldaklar Türkiye adına değil. Bu millet kendi kararını kendi verir, kendi göbeğini kendi keser. Avrupa Birliği Parlementosundaki terör örgütleri temsilcilerini temizleyin. O zaman görün.

YIL SONUNA KADAR SABREDELİM

AB önce verdiği sözleri tutsun. Terör örgütü Avrupa'da cirit atıyor. Onlara her türlü desteği vereceksiniz, Türkiye'ye de müzakereler durdurulacak diyeceksiniz. Geç kaldınız ya, hemen kararınızı verin. Yıl sonuna kadar sabredelim, ondan sonra millete gidelim.

İngiltere bile milete gitti, millet ne yaptı İngiltere'de çıkalım dedi ve çıktılar. Suriye'de Irak'ta mültecilere verdiğimiz destekle yaptığımız harcama 15 milyar dolara ulaştı. Siz verdiğiniz hiçbir sözü tutmadınız ki nereye yürüyeceğiz. Bunlar dürüst değil, biz dürüst olanlarla yürüyeceğiz. Birileri kendi akıllarınca bize bu coğrafyayı dar etmek istiyorlar. Terbiyesize bak ya yaptırım uygularız diyor, senin her yerin yaptırım olsa ne yazar? Geç kalıyorsun geç. Onların kullandığı ne kadar maşa, hain varsa hepsinin başını eziyoruz, ezeceğiz. Onların topu cehennem çukurunda yansın.

Yorum Yaz

Yorumunuz alındı!

Yorumunuz başarıyla kaydedilmiştir ve onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

İsim gerekli!

Mesajınızı yazınız!

Henüz yorum yapılmamıştır.
  Gigi Hadid'inn bulunmadığı Çin’in Shanghai kentinde düzenlenecek Victoria's Secret Fashion Show'a sayılı günler kaldı...
Gigi Hadid'inn bulunmadığı Çin’in Shanghai kentinde düzenlenecek Victoria's Secret Fashion Show'a sayılı günler kaldı...