“Çöpe Atılmak İçin Yetiştirilmiş” Sergisi

Gıda israfı dünya genelinde endişe verici boyutlarda. Dünya genelinde açlık oranı artmaya devam ederken, gıda ürünlerinin üçte biri ya kaybediliyor ya da israf ediliyor.

Herhangi bir gıdayı düşünün. Örneğin, portakal. Güney Afrika'daki bir tarım arazisinde yetiştirilen bu portakal hasat edilip uçak ve kamyonlarla 15.000 kilometre yol kat edip Avrupa'ya geliyor. Nihayet bir süpermarkete varıp satışa sunuluyor ve halen iyi durumda olmasına rağmen tüketici tarafından göz ardı ediliyor.

Sizce kurgu mu? Tamamen gerçek! Gıda israfı dünya genelinde endişe verici boyutlarda. Dünya genelinde açlık oranı artmaya devam ederken, gıda ürünlerinin üçte biri ya kaybediliyor ya da israf ediliyor.

Buradan hareketle Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) ve Tarım ve Orman Bakanlığı, uluslararası arenada ortak yürüttükleri ‘GIDANI KORU’ kampanyası kapsamında bu kez dikkat çekici bir projeye imza atıyor. Gıda israfı sorununa dikkat çekerken kültürel çeşitliliği de dikkate alarak tüketici alışkanlıklarının nedenlerine ışık tutmayı amaçlayan ‘Çöpe Atılmak İçin Yetiştirilmiş (Grown for a Bin)’ adını taşıyan fotoğraf sergisi, ilk olarak 2012’de GIDAYI KORU (SAVE FOOD) Küresel İnsiyatifi kapsamında FAO Roma ana merkezde sergilendikten sonra Türkiye’ye geliyor.

Avusturyalı sanatçı Klaus Pichler’in 32 eserinden oluşan ve Kale Tasarım ve Sanat Merkezi'nin (KTSM) ev sahipliğinde gerçekleştirilecek olan “Çöpe Atılmak İçin Yetiştirilmiş” Sergi açılışı 11 Haziran Cuma günü saat 10.30’da çevrimiçi* olarak gerçekleştirilecek.

FAO Orta Asya Alt Bölge Koordinatörü ve Türkiye Temsilcisi Viorel Gutu, Tarım ve Orman Bakanlığı Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Genel Müdürü Aylin Çağlayan Özcan ve Kale Grubu Başkanı ve CEO’su Zeynep Bodur Okyay da sergiye katılacaklar arasında.

 

Yorum Yaz

Yorumunuz alındı!

Yorumunuz başarıyla kaydedilmiştir ve onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

İsim gerekli!

Mesajınızı yazınız!

Henüz yorum yapılmamıştır.
  2017 Vahşi Yaşam Fotoğraf yarışmasının finalistleri belli oldu...
2017 Vahşi Yaşam Fotoğraf yarışmasının finalistleri belli oldu...