Bülent Ecevit'in eşi Rahşan Ecevit hayatını kaybetti

Eski Başbakan Bülent Ecevit'in eşi ve DSP'nin kurucusu Rahşan Ecevit, çoklu organ yetmezliği nedeniyle tedavi gördüğü GATA'da dün gece saat 21.10'da hayat gözlerini yumdu.

Eski Başbakan Bülent Ecevit'in eşi Rahşan Ecevit, Ankara'da tedavi görmekte olduğu GATA'da 97 yaşında çoklu organ yetmezliği nedeniyle dün gece saat 21.10'da hayatını kaybetti. Rahşan Ecevit, 5 Mayıs 2015 tarihinde vücudundaki sıvı kaybı ve akciğer yetmezliği nedeniyle Ankara GATA’da tedavi gördükten sonra 8 Kasım 2015 tarihinde taburcu edilerek evinde istirahat etmeye çekilmişti.

26 ARALIK'TA YENİDEN GATA'YA KALDIRILMIŞTI

26 Aralık 2019'da Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde (GATA) yeniden tedavi altına alınan Rahşan Ecevit, bir gün sonra genel durumunun bozulması nedeniyle dahiliye servisi yoğun bakım kliniğine kaldırılmıştı. Ecevit dün gece GATA'da tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak yaşamını yitirdi. 

GATA'DAN AÇIKLAMA

GATA'dan yapılan açıklamada "26.12.2019 tarihinden itibaren hastanemizin pnömoni ve kronik böbrek hastalığı tanıları ile yatmakta olan Sayın Rahşan Ecevit, 27.12.2019 tarihinde genel durumun bozulması nedeniyle GATA Dahiliye Yoğun Bakım Kliniğine kaldırılmış ve 17.01.2020 tarihinde saat 21:10 itibariyle tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak vefat etmiştir" denildi. 

“BÜLENT ECEVİT’İN YANINA DEFNEDİLMEK İSTERDİ”

DSP Genel Başkanı Önder Aksakal, “Bülent Ecevit ve Rahşan Ecevit bir sevgi timsaliydi. Türk siyasetine sevgiyi aşılayan iki insandı. Toprakta da beraber yatmayı arzu ederlerdi. Bülent Ecevit rahmetli olduğunda özel bir mezar yeri hazırlanmıştı. Ancak sayın Başbakanımızın Devlet Mezarlığı’na defnedilmesi öngörülmüştü. Biz de sayın Cumhurbaşkanımıza Rahşan Ecevit’in bu son arzusunu ilettik. Aynı yerde yatabilmeleri için kendilerinden önemle destek bekliyoruz. Bu bir insani yaklaşımdır. Bu bir Bakanlar Kurulu kararı gerektiriyor. Eğer uygun görülürse ki uygun görülmesini arzu ediyoruz” şeklinde konuştu.

DEVLET MEZARLIĞINA DEFNEDİLECEK

Rahşan Ecevit, yarın düzenlenecek cenaze töreniyle eşi Bülent Ecevit'in yanına, devlet mezarlığına defnedilecek.

Yorum Yaz

Yorumunuz alındı!

Yorumunuz başarıyla kaydedilmiştir ve onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

İsim gerekli!

Mesajınızı yazınız!

Henüz yorum yapılmamıştır.
  Ezan sesini duyan köpekler neden hep birlikte ulumaya başlar?
Ezan sesini duyan köpekler neden hep birlikte ulumaya başlar?