Bugün TR'de neler oluyor? (15 Haziran 2019 gündem özeti)

İşte son 24 saatte dünyada ve Türkiye'de gündeme damga vuran gelişmeleri öğrenmek isteyenler için Medya Takip Merkezi'nin hazırladığı kısa gündem özeti.

ETKİNLİK TAKVİMİ

» İKNA MÜHENDİSLİĞİ VE ALGI YÖNETİMİ

Yer: Biz Cevahir Hotel İstanbul

» İYİ PARTİ DEMOKRASİ ŞÖLENİ
İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in Katılımıyla /Yer: Süreyya Operası Yanı

» KAIFED 1. ULUSLARARASI E-TİCARET SEMPOZYUMU
Yer: Wyndham Ankara (Ramada Plaza Ankara)

» PLAY-GAME-GAMİFİCATİON SUMMİT : KURUMLAR İÇİN İNSAN ODAKLI YAKLAŞIMLAR ZİRVESİ
Yer: Point Hotel Barbaros

TARİHTE BUGÜN

» ÖNEMLİ GÜNLER - Azerbaycan Kurtuluş Günü.

» OLAYLAR - 1923: Yünsa Yünlü Sanayi Şirketi kuruldu.

» DOĞUMLAR - 1925: Attilâ İlhan, Türk şair, yazar. (ö. 2005)

» VEFATLAR - 1961: Peyami Safa, Türk hikâye ve romancısı. (d. 1899)

ATAMA / TRANSFER / GÖREV DEĞİŞİKLİĞİ

İŞ DÜNYASI

» PHİLİP MORRİS INTERNATİONAL - Philip Morris International, İnsan ve Kültür Direktörlüğü görevine Iryna Vladimirova getirildi.

» JTI - Japan Tobacco International'ın (JTI) Türkiye Pazarlama Genel Müdürlüğü görevine Haziran 2019 itibarıyla Conrad Politt atandı.

MEDYA DÜNYASI

» CNN TÜRK - Sunucu Zeynep Özyol, CNN Türk ile yollarını ayırdı.

» GÖKAY OTYAM - Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasınca (TCMB), Gökay Otyam'ın banka bünyesinde başdanışman olarak göreve başladığı bildirildi.

İŞ BİRLİĞİ / YATIRIM

İŞ DÜNYASI

» PAYU & İYZİCO - Naspers Group bünyesinde 17 ülkede faaliyet gösteren PayU, iyzico'yu satın aldı.

» PRİNCESS CRUİSE & TILSIM İLETİŞİM - Gemi turu şirketi Princess Cruise’un iletişimi, Türkiye’de Tılsım İletişim’e emanet edildi.

» SETRE TEKSTİL & ORKESTRA İLETİŞİM - 1970 yılından bu yana kadın giyim sektörünün önemli markaları arasında olan Setre Tekstil
iletişim çalışmalarını Orkestra İletişim’e emanet etti.

MEDYA DÜNYASI

» AXEL SPRİNGER & KRR - ABD'li yatırım fonu KKR azınlık hisselerini toplayarak Alman medya şirketi Axel Springer'e ortak oldu.
Axel Springer'in bünyesinde Bild, Welt ve Business Insider gibi medya kuruluşları yer alıyor.

ÖDÜL / BAŞARI

İŞ DÜNYASI

» YILDIZ ENTEGRE - Yıldız Entegre, Mersin Valiliği, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası, Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi ve Mersin Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen "Mersin Çevre Ödülleri" kapsamında Büyük Ölçekli İşletmeler Kategorisi’nde ikincilik ödülünün sahibi oldu.

» GARANTİ BBVA - Garanti BBVA, Avrupa, Ortadoğu ve Afrika'nın önde gelen finans yayınlarından EMEA Finance tarafından
düzenlenen EMEA Finance Awards 2018 kapsamında, üst üste dördüncü kez CEE Bölgesi'nin (Orta ve Doğu Avrupa) En İyi Proje Finansmanı Kurumu olurken aynı zamanda En İyi Yapılandırılmış Finansman Kurumu, En İyi Sendikasyon Kurumu ve En İyi Sosyal Bono ödüllerine de layık görüldü.

MEDYA DÜNYASI

» FOX HABER - Quality Of Magazine Dergisi tarafından bu yıl 10’ uncusu düzenlenen Quality Ödül Töreni'nde En Quality Haber Merkezi ödülüne Fox Haber layık görüldü.

» EPA - Türkiye Foto Muhabirleri Derneğinin (TFMD) 34 yıldır aralıksız olarak düzenlediği "Spor Toto Yılın Basın Fotoğrafları 2019 Ödülleri" sahiplerine ulaştı. Düzenlenen gecede Spor Toto Yılın Spor Fotoğrafı ödülüne EPA'dan Erdem Şahin layık görüldü.

YENİ PROGRAM

» TRT 1 - Şoray Uzun’un sunuculuğunu üstlendiği yeni yarışma programı Rastgele, 15 Haziran Cumartesi günü saat 20.00’da TRT 1 ekranlarında izleyiciyle buluşacak.

DİĞER

» YENİÇAĞ GAZETESİ - Yeniçağ Gazetesi yazarı Yavuz Selim Demirağ hakkındaki hüküm nedeniyle Perşembe günü girdiği
cezaevinden tahliye edildi.

» YENİ AKİT GAZETESİ - Yeni Akit Gazetesi Haber Müdürü Murat Alan cuma namazı çıkışı 4 kişi tarafından saldırıya uğradı. Alan, hastanede tedavi altına alındı. Murat Alan'ı darp eden 2 saldırgan gözaltına alındı.

» FLASH TV - Bursa’nın merkez Osmangazi ilçesinde bulunan ve geçen Şubat ayında tehlike arz ettiği yönünde çıkan raporla yıkıma başlanan, Flash TV’nin binası olarak kullanılan “Tower Plaza”nın yıkım çalışmaları mahkeme kararıyla durduruldu.

» TGC - Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) Başkanı Turgay Olcayto, Genel Sekreter Sibel Güneş ve Genel Sekreter Yardımcısı Niyazi Dalyancı Kocaeli Kandıra’daki 1 No.lu F Tipi Yüksek Güvenlikli Cezaevi’ne giderek tutuklu Cumhuriyet Gazetesi eski yazarlarıyla görüştü.

» SÖZCÜ GAZETESİ - Sözcü Gazetesi yazarları Emin Çölaşan ve Necati Doğru, Genel Yayın Yönetmeni Metin Yılmaz ve gazetenin sahibi Burak Akbay'ın da aralarında bulunduğu “FETÖ’ye yardım” iddiasıyla açılan dava, iki sanığın son savunmasını yapmaması üzerine son savunmalar ve karar için 4 Eylül'e ertelendi.

» BLOOMBERG - Türk Lirası'ndaki değer kaybı ile ilgili haber yapan ABD merkezli medya kuruluşu Bloomberg'in iki Türkiye muhabiri hakkında, 2 ila 5 yıl hapis cezası istemiyle dava açıldı. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nun (BDDK) şikayeti üzerine hazırlanan iddianamede, muhabirler Kerim Karakaya ve Fercan Yalınkılıç'ın Ağustos 2018'de yaptıkları haberle, Türkiye ekonomisinin ‘istikrarını zayıflatmaya çalışması’ söz konusu davaya gerekçe olarak gösterildi. 

Yorum Yaz

Yorumunuz alındı!

Yorumunuz başarıyla kaydedilmiştir ve onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

İsim gerekli!

Mesajınızı yazınız!

Henüz yorum yapılmamıştır.
  19 Yaşındaki Angelina Holloway'in tüm sevenlerini kahreden kazası
19 Yaşındaki Angelina Holloway'in tüm sevenlerini kahreden kazası