Benim eserim II Projesi ödül ve kapanış töreni

Sinema ve Televizyon Eseri Sahipleri Meslek Birliği (SETEM) tarafından T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Telif Hakları Genel Müdürlüğünün desteği ile gerçekleşti.

BENİM ESERİM II Ödül ve Kapanış Töreni 30 Mart Salı günü saat 16.00 da yapılıyor. Tören SETEM Meslek Birliği youtube kanalından canlı olarak yayınlanacak.

BENİM ESERİM II PROJESİ Sinema alanında Telif Hakları açısından asıl eser sahibi Yönetmen Senarist ve Özgün Film Müziği Bestecilerinin hakları konusunda farkındalık yaratmak ve telif hakkı bilincinin yaygınlaşmasını sağlamayı hedefliyor.

          Proje kapsamında;

1-Senaryo yarışması ve dereceye giren senaryoların çekilerek sosyal medya aracılığıyla kamuya iletildi. Bu yıl ikincisi düzenlenen Telif Hakları konulu BENİM ESERİM II projesinde senaryo yarışmasına 105 eser katıldı. Juri Başkanlığını Proje koordinatörü Feza Sınar üstlenirken SETEM Başkanı  Mehmet Güleryüz ve Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Çadırcı da üye olarak yer aldı. Tamer Turan’a ait  “DUAYEN”, Zeynep Hilâl Denizci’ye ait “HASAT” ve Berfin Yaşar’a ait “ MUTLU SON” adlı senaryolar filme çekilmeye hak kazandı. SETEM tarafından oluşturulan çekim ekibi Hakan Taşkıran Yönetmenliğinde “MUTLU SON” ve  “HASAT”ı animasyon,  Uğur Deniz Terzioğlu yönetiminde  “DUAYEN” i kısa film haline getirildi.

2-SETEM tarafından 3 kısa film çekilerek sosyal medya aracılığıyla kamuya iletildi. “İLK TELİF”, “TELİF HAKKI I” ve “TELİF HAKKI II” adlı  filmlerin yönetmenliğini Özgül Gürbüz Aksoy ve Uğur Deniz Terzioglu üstlendi.

3- İletişim, Sinema ve Televizyon alanında  eğitim veren Üniversitelerle Telif Hakları konulu konferans düzenlendi. SETEM Başkanı Mehmet Güleryüz’ün katılımıyla, Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi-Dr. Öğr. Gör. Mehmet Köprü,  İstanbul Kültür Üniversitesi Çizgi Film ve Animasyon Bölümü-Bölüm Başkanı Dr.Öğr.Gör. Dide Akdağ Satır, Yeditepe Üniversitesi İletişim Fakültesi Görsel İletişim Tasarım Bölümü-Bölüm Başkanı Prof.Dr. Neda Üçer, Necmettin Erbakan Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Mimarlık Fakültesi Sinema-TV Bölümü-Dr.Öğr.Üyesi Mehmet Sefa Doğru, Doğuş Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi Görsel İletişim Tasarımı Bölümü- Bölüm Başkan Yardımcısı Dr.Öğr.Üyesi Mustafa Bülbül,Beykent Üniversitesi İletişim Fakültesi-Dekan Prof.Dr.Oğuz Makal, İnönü Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü-Dr.Öğr.Üyesi Beyler Yetkiner, İstanbul Gelişim Üniversitesi İktisadi İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi  Radyo,Televizyon ve Sinema Bölümü-Bölüm Başkanı Dr.Öğr.Üyesi Remziye Köse Özelçi, Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü- Dekan Yardımcısı Dr.Öğr.Üyesi Can Diker, Ege Üniversitesi Güzel Sanatlar Mimarlık ve Tasarım Fakültesi-Dekan Alev Fatoş Parsa moderatörlüklerinde  düzenlenen konferanslarda üniversite öğrencilerine Telif Hakları ile ilgili kapsamlı bilgi paylaşımı yapıldı.

4-Telif Hakları konusunda temel bilgiler içeren bir kitapçık hazırlanarak, sinema çalışanlarına ve üniversite öğrencilerine dağıtıldı.

 

Yorum Yaz

Yorumunuz alındı!

Yorumunuz başarıyla kaydedilmiştir ve onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

İsim gerekli!

Mesajınızı yazınız!

Henüz yorum yapılmamıştır.
  Gösteri dünyasının küs isimleri
Gösteri dünyasının küs isimleri