Benim Eserim 5 ödülleri Üsküdar İletişim'de düzenlenen törenle sahiplerini buldu

SETEM’in düzenlediği yarışma, Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde gerçekleşen ödül töreni ile son buldu.

Sinema ve Televizyon Eseri Sahipleri Meslek Birliği (SETEM)’in T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Telif Hakları Genel Müdürlüğü desteğiyle düzenlediği “Benim Eserim 5” yarışmasının ödül töreni, Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi ev sahipliğinde gerçekleşti.

SETEM’in düzenlediği yarışma, Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde gerçekleşen ödül töreni ile son buldu. 148 senaryonun başvurusunun yapıldığı yarışmada 3 senaryo ödül almaya hak kazandı. Birinciliği  Dinçer Batırbek  “Merasim”, ikinciliği Aykut Topçu  “Denge ”, üçüncülüğü ise Melodi Holago “İlk Sayfa ” adlı senaryolarıyla kazandılar. Moderatörlüğünü ünlü oyuncu Gülsen Tuncer’in yaptığı etkinliğe, SETEM Başkanı ve yönetmen Mehmet Güleryüz, Üsküdar Üniversitesi Rektör Danışmanı ve Gazetecilik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Süleyman İrvan, Radyo, Televizyon ve Sinema Bölüm Başkanı Doç. Dr. Esennur Sirer, ödül kazananlar ve öğretim üyeleri katıldı.

Mehmet Güleryüz: “Telif bilincinin oluşması önemli”

Sinema ve Televizyon Eseri Sahipleri Meslek Birliği Başkanı Mehmet Güleryüz, telif haklarının önemine vurgu yaptı. Güleryüz, “Telif hakları konusunda bilgi sahibi olmak gelecekte öğrencilerin de işini kolaylaştıracak. Üsküdar Üniversitesi öğrencileri bu konuda bizlerle birlikte projelerde yer alıyor ve bu anlamlı. Onların sürece dahil olmaları ve kendilerini geliştirmeleri çok önemli. Bundan dolayı Prof. Dr. Süleyman İrvan ve Doç. Dr. Esennur Sirer’e çok teşekkür ederim. Ayrıca ev sahipliğinden ötürü Üsküdar Üniversitesi’ne de teşekkür etmek istiyorum” şeklinde konuştu.

Prof. Dr. Süleyman İrvan: “Telif hakları iletişimin her alanında karşımıza çıkıyor”

Telif haklarının günümüzde edebiyat, sinema, müzik, televizyon, resim, fotoğraf gibi alanlarda büyük ölçüde yerleşmiş durumda olduğunu, bunda hem 1951 yılında çıkarılan 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu'nun hem de SETEM gibi meslek kuruluşlarının çok büyük payı olduğunu söyledi.

Etkinlik, yarışmayı kazananlara ödüllerinin verilmesi ve toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.

Yorum Yaz

Yorumunuz alındı!

Yorumunuz başarıyla kaydedilmiştir ve onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

İsim gerekli!

Mesajınızı yazınız!

Henüz yorum yapılmamıştır.
  Halit Akçatepe filmleri
Halit Akçatepe filmleri