Başbakan'dan KİT'ler için kadro açıklaması - KİT nedir, KİT'lere neden kadro verilmiyor?

Ankara'da düzenlenen Anadolu Medya Ödülleri çıkışında konuşan Başbakan Yıldırım, KİT çalışanlarının merakla beklediği kadroya alım hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Ödül töreni sonrası basın mensuplarının ayaküstü sorularını yanıtlayan Başbakan Yıldırım KİT (Kamu İktisadi Teşebbüsü)'lerde çalışan vatandaşların merakla beklediği kadro konusunda önemli açıklamalarda bulundu.

Başbakan Yıldırım, basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Yıldırım, taşeron düzenlemesi, MHP ile ittifak ve Kanal İstanbul ile ilgili soruları yanıtladı.

Başbakan Binali Yıldırım, taşeron düzenlemesine ilişkin, “(Kapalı grup toplantısı) Taşeronlarla ilgili çıkardığımız düzenlemenin detayları anlatıldı. (KİT’lerle ilgili durum) Buradaki çalışanların memur veya kamu işçisi gibi düşünülmemesi lazım. KİT’lerin mülkiyeti Hazine’ye ait. Sahibi hazine. Hazine bunlara kadro verecek. Bu kadrolara da vasıflı elemanlar, taşeronlar istihdam edilecek. Hemen başlayacak. Şartları sağlayan herkes bundan yararlanmış olacak” dedi.Başbakan Binali Yıldırım, AK Parti ile MHP İttifak Komisyonunun yapacağı toplantıya ilişkin, “Görüşsünler bir bakalım. Milli mutabakat. Yani partilerin kendi kurumsal kimliklerini muhafaza ederek birlikte seçime gitmeleri, işin esası bu. Yapılacak düzenleme bu imkanı sağlama şeklinde olacak” diye konuştu.

Yıldırım, Kanal İstanbul'un Montrö Boğazlar Sözleşmesi ile ilişkilendirilmesiyle ilgili olarak "Montrö, boğazları ilgilendiriyor. Tamamen boğazlardaki geçiş, gemi trafiği rejimini düzenleyen bir anlaşma. 1936'da yapılmış ve bütün boğazlardaki giriş, çıkışları, ticari gemileri, diğer gemileri kapsayan bir anlaşma. Kanal İstanbul ise yeniden yapay olarak oluşturucak bir su yolu. Dolayısıyla buranın hiçbir şekilde Montrö ile ilişkilendirilmesi mümkün değil." dedi.

KİT NEDİR? KİT'LERE NEDEN KADRO VERİLMİYOR?

KİT, yani Kamu İktisadi Teşebbüsü olarak adlandırılabilir. KİT'ler, devletin bir girişimci olarak iktisadi faaliyetlerde bulunmak üzere kurmuş olduğu işletmelerdir. Kamu işletmeciliği, gelir sağlama gibi mali amacın yanında, gelir dağılımına müdahale, ekonomide istikrar sağlama ve öncülük etme, geri kalmış yöreleri kalkındırma gibi ekonomik veya sosyal amaçların gerçekleştirilmesine de yönelik olabilir.

Yorum Yaz

Yorumunuz alındı!

Yorumunuz başarıyla kaydedilmiştir ve onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

İsim gerekli!

Mesajınızı yazınız!

Henüz yorum yapılmamıştır.
  Hamdi Alkan kızı Zeynep Alkan'ın olay dansı hakkında konuştu...
Hamdi Alkan kızı Zeynep Alkan'ın olay dansı hakkında konuştu...