Bakan Albayrak'tan yaz saati açıklaması

Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu'nda konuşan Enerji Bakanı Berat Albayrak, 'kalıcı hale getirilen' yaz saati uygulamasından vatandaşların yüzde 80'nin memnun olduğunu söyledi.

Son dönemin en tartışmalı konularından yaz saati uygulaması, Enerji Bakanı Berat Albayrak'ın katılımıyla Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu'nda görüşüldü.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, yurttaşların yüzde 80’inin kalıcı hale getirilen ‘yaz saati’ uygulamasından memnun olduğunu savundu.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda eleştirilere yanıt veren Albayrak, “Batılı ülkelerde de benzer uygulamalar söz konusu. Son rakamlara baktığımızda Almanya, Belçika, İspanya, İngiltere’de saat 08.20 ila 08.30’dan önce hava aydınlanmıyor. Vatandaşlarımızdan bu uygulamaya gelen geri bildirimlerin yüzde 80’i olumlu yönde” dedi.

Yaz saati uygulamasının sürekliliğinin tasarruf getirdiğini öne süren bakan, şöyle devam etti: “Bu uygulamayla 540 milyon ila 800 milyon liralık bir tasarruf sağladık.”

KALICI HALE GETİRİLDİ

Daha önce, Danıştay, ‘enerji tasarrufu’ gerekçesiyle hayata geçirilen yaz saati uygulamasının ‘sürekli hale gelmesine’ dair bakanlar kurulu kararının yürütmesini durdurmuştu.

Düzenlemenin KHK’yla yapacağını duyuran hükümet, bundan vazgeçerek, yaz saati uygulamasının kalıcı hale getirecek maddeyi torba yasa tasarısına eklemişti.

Hükümet, torba tasarının TBMM genel kurulundaki görüşmeleri henüz tamamlanmadığı için, Danıştay kararının etrafından dolanarak yaz saati uygulamasını devam ettirecek bir senelik geçici bir karar almıştı.

Son olarak ‘yaz saati’ uygulaması yasayla sürekli hale getirilmişti.
 

Yorum Yaz

Yorumunuz alındı!

Yorumunuz başarıyla kaydedilmiştir ve onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

İsim gerekli!

Mesajınızı yazınız!

Henüz yorum yapılmamıştır.
  Kısmetse Olur Gelin ve Damat Adayları
Kısmetse Olur Gelin ve Damat Adayları