Baharatların faydası nelerdir Zararları var mı? İşte şaşıracağınız bilgiler

Yemeklerimizin olmazsa olmazlarından baharatı kimileri sevsede belli bir kesimde bu gıda türünü pek fazla sevmez.Tadını ister sevin ister sevmeyin baharatlı yiyeceklerin faydalarına çok şaşıracaksınız

Baharatlı yiyeceklerin faydalarını daha önce hiç düşündünüz mü? Ne gibi fadası vardır? Ne kadar sıklıkla yenilmesi gerekir? Peki baharatın kalp sağlığından, kanseri önlemeye kadar varan faydasından haberdar mıydınız? İşte baharatın şaşırtıcı 6 faydası...

Metabolizmanızı hızlandırabilir

40 yaşından sonra yaşanan kas kaybı metabolizmanın büyük ölçüde yavaşlamasına sebep olur. Yemeklerinize kırmızıbiber ekleyerek metabolizma hızınızı arttırabilirsiniz. Kırmızıbiber aynı zamanda iştahınızı da kontrol altında tutar.

Besin emilimini arttırabilir

Diyetinize çeşitli baharatlar ekleyerek diğer yediklerinizin emilimini kolaylaştırabilirsiniz. Böylece beslenme eksikliği yaşamazsınız. Karabiber bunun için harika bir baharattır.

İştahınızı kontrol edebilir

Tok olduğunuz halde yemek yeme ihtiyacı duyuyorsanız eğer yemeklerinize daha çok baharat katın. Zencefil, nane, kişniş, fesleğen gibi baharatlar kan şekeri değerlerinizi düzenleyerek açlığınızı kontrol etmenizi kolaylaştırır.

Ağrılarınızı hafifletebilir

Ağrı kesici kremlerin ana bileşenlerinden birinin acı bibere acı tadını veren kapsaisin olduğunu biliyor muydunuz? Eklem ve kas ağrılarınızı azaltmak için yemeklerinize acı biber ekleyin.

Stresinizi azaltabilir

Baharatlar beyninizin endorfin ve dopamin hormonları salgılamasına neden olur. Bu hormonlar ruh halinizi arttıran ve stresinizi azaltan size kendinizi iyi hissettirecek hormonlardır.

Ömrünüzü uzatabilir

Haftada 6 veya 7 gün baharatlı yiyecekler tüketmek ölüm riskinizi yüzde 14 azaltabilir. Baharatlı yiyeceklerin antioksidan güçleri iltihaplanmaya karşı savaşarak vücudunuzu kanser, kalp rahatsızlıkları ve Alzheimer''s hastalığına karşı korur.

Araştırmacılar, mutfağında baharatlı yiyecekler olan kültürlerin kalp krizi ve inme riskinin daha düşük olduğunu gözlemlemiştir.

Yorum Yaz

Yorumunuz alındı!

Yorumunuz başarıyla kaydedilmiştir ve onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

İsim gerekli!

Mesajınızı yazınız!

Henüz yorum yapılmamıştır.
  Teröristlerin korkulu rüyası Keskin Nişancılar Afrin'de
Teröristlerin korkulu rüyası Keskin Nişancılar Afrin'de