AYT sınavı saat kaçta? | Üniversite sınavı kaçta başlıyor kaçta bitiyor | AYT çıkış saati | yarın sınav saat kaçta?

YKS saat kaçta başlayacak? Yarın yapılacak üniversite sınavı kaçta bitiyor? TYT kaç saat sürüyor? Yarın sınav kaçta başlıyor kaçta bitiyor?

AYT çıkış saati kaçta? TYT kaç saat sürecek? Üniversite sınavı kaçta bitiyor? Yüz binlerce öğrenci üniversiteli olabilmek için bu hafta sonu YKS sınavında ter dökecek. Sınava girecek öğrencilerle birlikte aileleri de büyük heyecan içinde. İşte TYT ve AYT süreleriyle ilgili ayrıntılı bilgiler...

YKS (TYT) SAAT KAÇTA?

YKS 1. Oturumu olan Temel Yeterlilik Testi (TYT) 5 Haziran 2019 Cumartesi günü yapılacak. Sınav saat 10.15'te başlayacak. Öğrencilere toplam 135 dakika süre verilecek.

AYT VE YDT SAATLERİ

YKS 2. Oturum Alan Yeterlilik Testleri (AYT) 16 Haziran 2019 Pazar günü yapılacak. Sınav saat 10.15'te başlayacak. Öğrencilere toplam 180 dakika süre verilecek.

YKS 3. Oturum Yabancı Dil Testi (YDT) 16 Haziran 2019 Pazar günü yapılacak. Sınav saat 15.45'te başlayacak. Öğrencilere 120 dakika süre verilecek.

İSTANBUL VALİLİĞİNDEN GÜRÜLTÜ UYARISI

İstanbul Valiliği, hafta sonu yapılacak olan YKS sınavının yapılacağı okulların yakınlarında gürültü yapılmaması gerektiği konusunda uyarıda bulundu.

Valiliğin konuya ilişkin açıklaması şöyle:

"Ülkemizde olduğu gibi İlimizde de 15-16 Haziran 2019 tarihlerinde Yükseköğretim Kurumları Sınavı yapılacaktır. Gençlerimizin gelecek planları yönlendirilmesi bakımından büyük önem taşıyan bu sınavın huzurlu ve gürültüsüz bir ortamda gerçekleşmesi için sınavın yapıldığı merkezlerin yakınlarında inşaat, imalat, kazı, seçim propagandaları vb. gürültü üreten işlere sınav süresince ara verilmesi, klakson, sesli yayın, ilan vs. kullanılmasının engellenmesi ve görevli kurumlarca titizlikle denetlenmesi ve halkımızın bu konuda bilgilendirilmesi gerekmektedir." 

Yorum Yaz

Yorumunuz alındı!

Yorumunuz başarıyla kaydedilmiştir ve onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

İsim gerekli!

Mesajınızı yazınız!

Henüz yorum yapılmamıştır.
  Mevlüt Mert Altıntaş'ın kız kardeşinden dikkat çeken paylaşımlar
Mevlüt Mert Altıntaş'ın kız kardeşinden dikkat çeken paylaşımlar