Aydan Çelik'in Nâzım Hikmet'in Bisikleti kitabı raflardaki yerini aldı

Aydan Çelik'in Nâzım Hikmet'in Bisikleti kitabı Notabene yayınlarından çıktı.

Çelik Kitapta, Nâzım Hikmet'in üç yaşında, üç tekerli bir bisiklet arkasında başlayan hikâyesinin izini sürüyor. Bu izi sürerken bu kadar da olmaz diyeceğiniz pek çok rastlantıya, kesişen yollara ışık tutuyor.
 
Aydan Çelik'in kaleme aldığı Nâzım Hikmet'in Bisikleti yalnızca bir bisiklet veya Nâzım Hikmet kitabı değil. “Bisiklet” konusunda ülkemizdeki en yetkin isimlerden biri olan Aydan Çelik, Nâzım Hikmet'in Bisikleti'nde iki sevdiğini bir araya getiriyor: Nâzım Hikmet'in üç yaşında, üç tekerli bir bisiklet arkasında başlayan hikâyesinin izini sürüyor. Bu izi sürerken bu kadar da olmaz diyeceğiniz pek çok rastlantıya, kesişen yollara ışık tutuyor.
 
Ana izleği bisiklet olmakla beraber çevre sorunlarından savaşların yarattığı acılara, tarihî anekdotlardan teknolojik gelişmelere uzanan zengin bir bilgi içeriğe sahip olan kitap, samimi ve akıcı üsluba sahip oluşuyla da dikkat çekiyor. Kitabın en güzel yanlarından biri ise okuru başka okumalara yönlendiren sayısız imlemelere sahip oluşu.
 
Nâzım Hikmet'in Bisikleti'nde sadece büyük şairin kendi yazdıkları, yaşadıkları değil; ona dokunan Leonardo da Vinci, Tolstoy, Troçki, Emile Zola, Yahya Kemal, Tevfik Fikret, Halide Edib, Hüseyin Rahmi, Hemingway, Che Guevara, Arabistanlı Lawrence, Simone de Beauvoir, Sartre, Yves Montand, Picasso, Charlie Chaplin, Frederic-Joliot Curie, Muhsin Ertuğrul, Mehmet Ali Aybar, Oktay Rifat, Refik Erduran gibi insanların iki tekere dair hikâyeler de yer alıyor.
 
Ayrıca dayısı Mustafa Celalettin'in şampiyonlukları, oğlu Mehmet Nâzım'ın bisiklet maceraları, yeğeni Ayşe Yaltırım'ın şiire konu olmuş bisiklet merakı, Memet Fuat'ın ev yapımı bisiklet öyküleri de yine kitapta okuyucuyla buluşacak.
 
NotaBene Yayınları tarafından basılan 216 sayfalık “Nâzım Hikmet'in Bisikleti” kitabı 200 TL fiyat etiketiyle kitabevlerinde ve online kitap mağazalarında okuyucularını bekliyor.

Yorum Yaz

Yorumunuz alındı!

Yorumunuz başarıyla kaydedilmiştir ve onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

İsim gerekli!

Mesajınızı yazınız!

Henüz yorum yapılmamıştır.
  Doktorların tavsiye ettiği en önemli 5 egzersiz...
Doktorların tavsiye ettiği en önemli 5 egzersiz...