Avrupa Konseyi'den Ege'de kriz çıkarıcak karar

Avrupa Konseyi zirvesinin ardından bugün açıklanması beklenen sonuç bildirgesinde Türkiye'nin Ege'deki Yunan yayılmacılığına karşı aldığı tedbirlerin yasa dışı olarak yer alacağı bilgisi sızdı.

Türkiye ile Yunanistan arasında Ege Denizi'nde yaşanan gerginlik konusunda Avrupa Konseyi'inden skandal bir karar çıkıyor.

Avrupa Konseyi, Türkiye'nin Ege Denizi ve Akdeniz'de Yunanistan ve Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'ne karşı hamlelerini yasa dışı olarak tanımlayacak.

AB liderlerinin bugün düzenleyeceği zirvenin sonuç bildirisi taslağı basına sızdı. AFP haber ajansı, Avrupa Konseyi'nin bugün toplantıdan önce Türkiye'nin Ege Denizi ve Akdeniz'de Yunanistan ve Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'ne karşı hamlelerini 'yasa dışı' olarak tanımlayacağı ve toplantıda Türkiye'ye kınayacağı ifade edildi.

YUNANİSTAN VE RUM YÖNETİMİ'NİN YANINDA YER ALACAKLAR

Avrupa Konseyi, Türkiye'nin karşısında Yunanistan ve Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nin yanında yer aldığı ifadesi yer alıyor.

TÜRKİYE'NİN HAMLELERİNİ YASA DIŞI OLARAK TANIMLANACAK

Habere göre, Avrupa Birliği liderleri tarafından hazırlanan bir taslağa göre Türkiye'nin, Ege Denizi ve Akdeniz'de Yunanistan ve Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'ne karşı hamleleri 'yasa dışı' olarak tanımlanacak.

TSK, YUNANİSTAN'A KARŞILIK VERMİŞTİ

TSK, Ege'de 6 Mart-30 Nisan arasında gerçek mühimmatlarla tatbikat yapacağını duyuran Yunanistan'a, "Mart ve Nisan ayları boyunca atışlı tatbikat yapılacak." duyurusunda bulunarak karşılık vermişti.

Türk Deniz Kuvvetleri Seyir Hidrografi ve Oşinografi Dairesi Başkanlığı tarafından yapılan seyir duyurusunda 7 Mart'ta başlayıp 30 Nisan'da sonlanacak farklı zaman aralıklarındaki askeri tatbikat için atış alanı olarak Ege'deki İskiris, Psara ve Eğriboz adaları arasını kapsadığını bildirmişti. Atina yönetimi Yunan Ordusu'nun yaptığı tatbikatın benzerini yapacak olan TSK'nın tatbikatını 'provokatif girişim' olarak değerlendirmişti. 

Yorum Yaz

Yorumunuz alındı!

Yorumunuz başarıyla kaydedilmiştir ve onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

İsim gerekli!

Mesajınızı yazınız!

Henüz yorum yapılmamıştır.
  Tam 243 kilo verdi! Son haline kimse inanamıyor
Tam 243 kilo verdi! Son haline kimse inanamıyor