APAÇIK RADYO UYGULAMASI YAYINDA!

Apaçık Radyo 30. yayın yılında tüm dünyaya yayın yapmaya devam ediyor!

Web sitesi üzerinden takip edilebilen 24 saatlik yayın akışına ek olarak, Google Play Store ve App Store üzerinden erişilebilen yeni uygulamasıyla Apaçık Radyo, 150’nin üzerinde programdan oluşan benzersiz podcast arşivini de tek bir kaynaktan ulaşıma açıyor!

Çok Sesliliğin Önde Gelen Mecrası Dijital Dünyada!

Bugüne dek gezegenin dört bir yanından hak, hukuk ve demokrasi meselelerine kesintisiz ve tarafsız bir perspektifle yaklaşan; dünyanın farklı kültürlerinden muazzam çeşitlilikte müzik ve edebiyat yapıtına ses veren; kurulduğu günden bu yana Türkiye medyasında çok sesliliğin en önde gelen örneklerinden olan Apaçık Radyo mobil cihazınız, bilgisayarınız veya tercih ettiğiniz akıllı cihazlarınızla her an kulaklarınızda!              

Apaçık Radyo’yu X, Instagram, Facebook gibi sosyal medya alanlarının yanı sıra Telegram, WhatsApp, BlueSky ve Mastodon’dan takip edebilir, dijital Apaçık Radyo Bülteni’ne Substack’ten de her zaman ulaşabilirsiniz!

Peki Apaçık Radyo Yayınında Neler Var?

2 Aralık itibariyle başlayan 60. yayın döneminde Apaçık Radyo 215 gönüllü programcı ve 145 farklı programla olağan dışı bir çeşitlilikte yayın yapmayı sürdürüyor. Fransız şansonlarından İtalyan melodilerine, Farsî müzikten Japon Cazı’na, Türk Sanat Musikîsi’nden Rebetiko’ya, Türkçe alternatif müzikten Rus underground’una çağdaş ve klasik müziğin çok çeşitli alanlarından arşivleri yayına taşıyan müzik programlarıyla; iklim, ekoloji, bilim, felsefe, sosyoloji, ekonomi, edebiyat, mimari, tarih, plastik sanatlar, tasarım, moda, sağlık, tiyatro, sinema gibi çok çeşitli konuda sözel programlarıyla Apaçık Radyo Türkiye medyasında sıradışı bir çizgiyi sürdürüyor.

30 Yılda 71 Ödül!

Kuruluşunda bu yana çevre haberciliği, basın özgürlüğü, kültür ve sanat yayıncılığı, halk sağlığı ve bilişim gibi çok çeşitli dallarda ödül alan Apaçık Radyo, en son Mülkiyeliler Birliği Derneği ve Mülkiyeliler Birliği Vakfı yönetim kurullarının ortak kararıyla Mülkiye Büyük Ödülü’ne layık görüldü. 

Ödülün gerekçesi ise şöyle: kuruluşundan itibaren gezegenin geleceğini öncelemesi, farklı disiplinleri ve kültürleri buluşturması, 1995’ten bu yana barışı savunarak barışın sesi olması, yereli dünyayla buluşturması, gönüllü birlikteliklerin sürdürülebilirliğini göstererek ilham kaynağı olması, kuşaklar arası dayanışmayı teşvik etmesi ve basın ile ifade özgürlüğünü demokratik bir toplumun vazgeçilmezi olarak savunması gerekçeleriyle verildi.

Yorum Yaz

Yorumunuz alındı!

Yorumunuz başarıyla kaydedilmiştir ve onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

İsim gerekli!

Mesajınızı yazınız!

Henüz yorum yapılmamıştır.
  Apple'ı Apple yapan adam Steve Jobs 63 yaşında! İşte geçmişten bu güne Steve Jobs
Apple'ı Apple yapan adam Steve Jobs 63 yaşında! İşte geçmişten bu güne Steve Jobs