Yıldız futbolcu resmen affedildi

Beşiktaş'da Sosa krizi mutlu sonla bitti. Kadro dışı kaldıktan sonra bir süredir takımdan ayrı çalışan Sosa affedildi.

  • SPOR / 09.08.2016 Saat: 16:09

 Beşiktaş'ta Avusturya kampından İstanbul'a gönderilen kadro dışı kalıp A2 takımıyla antrenmanlara çıkan Arjantinli Sosa resmen affedildi.

KULÜP AÇIKLAMA YAPTI
Siyah-beyazlılar, resmi internet sitesinden yıldız futbolcuyla ilgili şu açıklamayı yaptı; "Sözleşmesi devam eden oyuncumuz Jose Sosa, kulübümüz ve teknik heyetimizle yaptığı olumlu görüşmeler sonucunda affedilerek, bugün saat 18:00'da gerçekleşecek antremanla birlikte A Takımımıza katılacaktır.

Kendisinin yeni sezonda ailemizin bir parçası olarak takımımızda yer alacağını kamuoyunun bilgilerine sunarız.

Saygılarımızla, Beşiktaş JK"

NELER YAŞANMIŞTI?
Arjantinli futbolcu, Atatürk Havalimanın'nda yaşanan terör eyleminin ardından eşinin İstanbul'da kalmak istemediğini belirterek "Havaalanında yapılan saldırıdan sonra ben ve ailem İstanbul'dan ayrılma kararı aldık. Beşiktaş ile sözleşme yenileme görüşmesi yapmıyorum. İki tarafı da memnun edecek çözümler üzerine görüşüyoruz. Konu ailemse futbol ikinci planda. Onlardan uzak yaşamak ve futbol oynamak istemiyorum. Beşiktaş'a yardımları için teşekkür ederim" açıklamasını yapmış ve Beşiktaş'tan ayrılmak istemişti.

Başkan Fikret Orman ise, buna karşılık sert bir açıklama yaparak Sosa'nın asıl amacının Beşiktaş'tan bonservisini alarak ayrılmak olduğunu ve buna izin vermeyeceklerini söylemişti.

Orman, Sosa'nın ya istedikleri bonservisi getireceğini ya da kadro dışı kalacağını ifade etmişti.

Bu yaşananların ardından Sosa, takımın Avusturya kampına katılmış ve antrenmanlara başlamıştı. Orada da anlaşmazlıklar devam edince Beşiktaş resmi olarak Jose Sosa'nın süresiz olarak kadro dışı kaldığını açıklamış, futbolcu ise İstanbul'a dönmüştü.

O zamandan bu zamana kadar yöneticilerin Sosa ile yaptıkları görüşmelerin ardından ise siyah-beyazlılar futbolcunun affedildiğini ve antrenmanlara başlayacağını açıkladı.