Türkiye'nin bugünkü ajandası (9 Ocak 2020)

İşte son 24 saatte dünyada ve Türkiye'de gündeme damga vuran gelişmeleri öğrenmek isteyenler için Medya Takip Merkezi'nin hazırladığı kısa gündem özeti...

  • MEDYA / 09.01.2020 Saat: 14:58

ETKİNLİK TAKVİMİ

     »   KÜRESEL TEMİZLİK FUARI
          Yer: İstanbul Fuar Merkezi (İFM)

     »   KİĞILI TALKS NEW DİSCOVERİES DAY
          Yer: Zorlu PSM Sky Lounge

     »   TÜRKONFED - YAPISAL REFORMLAR PANELİ
          Yer: Winter City Hotel Kars

     »   KİŞİSEL VERİLERİN KORUNMASI KANUNU UYUM SÜRECİ SEMİNERİ
          Yer: MÜSİAD Genel Merkezi

TARİHTE BUGÜN

    »   OLAYLAR - 1910: Tarihî Çırağan Sarayı yandı.

    »   DOĞUMLAR - 1917: Cahit Külebi, Türk şair (ö. 1997)

     »   VEFATLAR - 1990: Cemal Süreya, Türk şair (d. 1931) / 1964: Halide Edip Adıvar, Türk Yazar (d. 1884)
 
ATAMA / TRANSFER / GÖREV DEĞİŞİKLİĞİ
     
İŞ DÜNYASI

     »   KILIÇ FORWARDİNG - Kılıç Forwarding'in Genel Müdürü Tülin Doğan oldu.

     »   DFDS - DFDS Akdeniz İş Birimi’nin Kurumsal İletişim Müdürlüğü görevine Özlem Dalga atandı.

     »   ALTERNATİF BANK - Alternatif Bank'ın Mali işler ve Planlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcılığı görevine Hamdi İlkay Girgin vekaleten atandı.

MEDYA DÜNYASI

     »   POSTA.COM.TR - Posta.com.tr’de İş Geliştirme Müdürü olarak görev yapan Diren Selimoğlu görevinden ayrıldı.

     »   DEMİRÖREN MEDYA - Medyanet ve Demirören Dijital Mecralar Reklam Grup Başkanı Metin Güleç görevinden ayrıldı.

     »   AKŞAM GAZETESİ - Akşam Gazetesi Ekonomi Müdürlüğü görevine, daha önce Star Gazetesi Ekonomi Müdürü olarak görev yapan Yaşar Kızılbağ getirildi.
 
İŞ BİRLİĞİ / YATIRIM

İŞ DÜNYASI

     »   KILIÇ GRUP - Türkiye'nin önde gelen lojistik şirketlerinden Kılıç Grup, uluslararası büyüme hedefleri doğrultusunda faaliyet alanlarına bir yenisini ekledi. Kılıç Forwarding şirketi kuruldu.

     »   KISIK BALIK & DİGİTAL DROP MEDYA - Kısık Balık Ocak 2020 itibariyle dijital medya planlama ve satın alma faaliyetleri için Digital Drop Medya Planlama Ajansı ile el sıkıştı.

     »   BMW & SAMSUNG - CES 2020‘de BMW, türünün ilk örneği olan elektrikli bir SUV 5G bağlantısı için Samsung ile iş birliği yapacağını açıkladı.

ÖDÜL / BAŞARI

İŞ DÜNYASI

     »   MİTSUBİSHİ ELECTRİC TÜRKİYE - Mitsubishi Electric Türkiye Reklam ve Halkla İlişkiler Müdür Yardımcısı Savaş Ceneviz, Business Life Dergisi'nin "Basın Dostu 50 İletişim Lideri" listesine girdi.

MEDYA DÜNYASI

    »   CNN TÜRK - Hürriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Hande Fırat’ın moderatörlüğünü ve sunuculuğunu yaptığı CNN Türk’te yayınlanan Gece Görüşü programı, Yozgat AYÇ Okulları tarafından 2019’un haber tartışma programı seçildi.

DİĞER

    »   UĞUR MUMCU ARAŞTIRMACI GAZETECİLİK VAKFI (UMAG) - Şiddetsiz Toplum Derneği, Uğur Mumcu Araştırmacı Gazetecilik Vakfı (UMAG) önderliğinde her yıl geleneksel olarak yürütülen Adalet ve Demokrasi Haftası kapsamında, 26 Ocak 2020 Pazar Günü, saat 15.00- 19.00 arasında, Çankaya Belediyesi Yılmaz Güney Sahnesi’nde (Maltepe) “Sevgi Toplumu İçin…” konulu forum düzenleyecek, forum öncesi Ankaralı 19 gazeteciye de “Sevgi Ödülü” sunacak.

    »   ODA TV - İzmir Bayraklı Belediyesi, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nde 3 gazeteci-yazarı konuk ediyor. Gazeteci-yazar Barış İnce,Odatv Sorumlu Haber Müdürü Barış Terkoğlu ile Odatv Genel Yayın Yönetmeni Barış Pehlivan, 10 Ocak Cuma günü saat 18.00’da Bayraklı Belediyesi tarafından düzenlenen panelde buluşacak.