Türkiye'nin bugünkü ajandası (6 Ocak 2020)

İşte son 24 saatte dünyada ve Türkiye'de gündeme damga vuran gelişmeleri öğrenmek isteyenler için Medya Takip Merkezi'nin hazırladığı kısa gündem özeti...

  • MEDYA / 06.01.2020 Saat: 12:34

ETKİNLİK TAKVİMİ

     »   YKKD SERTİFİKA PROGRAMI 4. DÖNEM LANSMAN GECESİ
          Yer: Esma Sultan Yalısı

     »   TTYD-TURİZMDE DÖNÜŞÜM SENARYOLARI RAPORU BASIN TOPLANTISI
          Yer: Hilton Convention Center / Hilton Istanbul Bosphorus

     »   16. ULUSLARARASI DOSSODOSSİ MODA GÖSTERİ FUARI
          Yer: Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi

TARİHTE BUGÜN

    »   OLAYLAR - 1991: Ekonomist Dergisi yayın hayatına başladı.

    »   DOĞUMLAR - 1947: Erkut Yücaoğlu, Türk iş adamı.

     »   VEFATLAR - 2000: Don Martin, ABD'li çizgi romancı (Mad Dergisi) (d. 1931)
 
ATAMA / TRANSFER / GÖREV DEĞİŞİKLİĞİ
     
          İŞ DÜNYASI

     »   ALOTECH - Türkiye'nin önde gelen bulut tabanlı çağrı merkezi sağlayıcı şirketi AloTech'in Genel Müdür Yardımcılığı görevine Korhan Erçin getirildi.

          MEDYA DÜNYASI

     »   EKOTÜRK TV - Ekotürk televizyonunda hafta içi her gün yayınlanan Küresel Bakış programını, 6 Ocak Pazartesi’nden itibaren Burcu Çetinkaya sunacak.

     »   CNN TÜRK - CNN Türk ekranlarında kültür- sanat programı 'Afiş'i sunan Büşra Sanay'ın kanal ile yolları ayrıldı. Kanalda ‘Afiş’in ve “Özel Sektör” adlı programın yeni sunucusu Berat Aşıcıoğlu oldu.

     »   TV 100 - TV 100 ekranlarında Her Cumartesi saat 09.00'da yayınlanan "Magazin Hattı" programının            sunucusu Yasmin Erbil'in yerine Didem Delen geldi.

     »   DEMİRÖREN MEDYA GRUBU - Demirören Medya Grubu Reklam ve Kurumsal İletişim Grup Başkanı Rima Erdemir ile yollar ayrıldı.
 
İŞ BİRLİĞİ / YATIRIM

İŞ DÜNYASI

     »   TOTAL & SPORİFY - Petrol şirketi Total ile son dönemin popüler müzik platformu Spotify, reklam alanında önemli bir iş birliği gerçekleştirdi.


     »   BMC - Türkiye'nin önde gelen savunma sanayisi firmalarından BMC, Tunus İçişleri Bakanlığının "Uluslararası Zırhlı Araç İhalesfni kazanarak 9 adet 4x4 Orta Sınıf Çok Amaçlı Zırhlı Araç üretilmesine yönelik sözleşme imzaladı.

     »   ISRA GROUP A.Ş. & V MAİL A.Ş. - İsra Holding bünyesinde faaliyet gösteren İsra Group AŞ ve V Mail AŞ tarafından Başakşehir'de yaklaşık 100 milyon TL yatırımla Emlak Konut GYO'dan satın alınan arsa üzerinde bölgenin en büyük ve kapsamlı Alışveriş ve Yaşam Merkezi hayata geçirilecek.

ÖDÜL / BAŞARI

İŞ DÜNYASI

     »   HAVELSAN - HAVELSAN tarafından geliştirilen yerli ve milli veri sızıntısı, kaçağı önleme uygulaması HAVELSAN BARİYER, Uluslararası Ortak Kriterler EAL (Evaluation Assurance Level) 4+ Sertifikasını almaya hak kazandı.

YENİ PROGRAM

    »   RADYO VİVA - Ünlü komedyen ve radyo programcısı Yavuz Seçkin, ‘Yavuz’un Minibüsü’ isimli programıyla Radyo Viva’ya döndü.Yavuz Seçkin ile Yavuz’un Minibüsü 13 Ocak Pazartesi gününden itibaren hafta içi her gün 18.00 – 20.00 saatleri arasında Radyo Viva’da yayında olacak.
 
VEFAT

    »   STAR TV - Star TV’nin Ana Haber Bülteni sunucusu Nazlı Çelik'in babası Yücel Çelik vefat etti.
 
DİĞER

    »   TRT - Gelirinin büyük bölümü elektrik faturalarındaki TRT payı ile bandrol gelirlerinden oluşan TRT'nin radyo reklam zamanlarının 1 yıllığına satışı, Kamu İhale Yasası'na tabi olmadığı için 'açık ihale' yerine 'kapalı teklif alma usulü' ile gerçekleştirilecek.

    »   TÜRKİYE GAZETECİLER CEMİYETİ (TGC) & TÜRKİYE YAZARLAR SENDİKASI (TYS) & PEN TÜRKİYE MERKEZİ & ÇAĞDAŞ GAZETECİLER DERNEĞİ & TÜRKİYE YAYINCILAR BİRLİĞİ - 10 Ocak Çalışan Gazeteciler günü nedeniyle Türkiye Gazeteciler Cemiyeti,Türkiye Yazarlar Sendikası,  PEN Türkiye Merkezi, Çağdaş Gazeteciler Derneği ve Türkiye Yayıncılar Birliği ‘‘İşsizlik ve Sansürün Kıskacında Gazetecilik” toplantısı düzenliyor. Toplantı 9 Ocak 2020 Perşembe günü Saat 11.00’de Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’nin Cağaloğlu’ndaki binasında bulunan Burhan Felek Konferans Salonu’nda düzenlenecek. 

    »   KIRŞEHİR BASIN KONSEYİ (KBK) - Kırşehir Basın Konseyi (KBK) tarafından 10 Ocak Çalışan Gazeteciler günü dolayısıyla düzenlenen medya ödülleri programı 10-11 Ocak tarihlerinde gerçekleştirilecek.Basın kuruluşları katılımlarıyla Küresel Gazeteciler Konseyi bünyesindeki Kırşehir Basın Konseyi tarafından Çalışan Gazeteciler Gününe özel medya ödülleri ile 2019 yılının en iyileri belirlenecek.