Türkiye'nin bugünkü ajandası (31 Ekim 2019)

İşte son 24 saatte dünyada ve Türkiye'de gündeme damga vuran gelişmeleri öğrenmek isteyenler için Medya Takip Merkezi'nin hazırladığı kısa gündem özeti...

  • MEDYA / 31.10.2019 Saat: 14:11

ETKİNLİK TAKVİMİ

     »   TEKNOLOJİ VE VERİMLİLİK FUARI
          Yer: Congresium Ankara - ATO Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı

     »   İSTANBUL MARATON VE SPOR FUARI
          Yer: Yenikapı Avrasya Gösteri ve Sanat Merkezi

     »   6. TÜRK TIP DÜNYASI KURULTAYI
          Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Katılımıyla/Yer: Renaissance Polat İstanbul Hotel

     »   TÜRSAB'IN DİJİTAL PROJELERİ "TÜRSAB ROTA LANSMAN" ETKİNLİĞİ
          Yer: Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı

TARİHTE BUGÜN

     »   ÖNEMLİ GÜNLER - Dünya Tasarruf Günü .

     »   OLAYLAR - 1831:  Takvim-i Vekayi yayına başladı.

    »   DOĞUMLAR - 1981: Hikmet Karakuş, Türk gazeteci
   
     »   VEFATLAR - 2007: Erdal İnönü, Türk bilim adamı ve siyasetçi (d. 1926)
 
ATAMA / TRANSFER / GÖREV DEĞİŞİKLİĞİ
     
          İŞ DÜNYASI

     »   AKFEL HOLDİNG - Akfel Holding’in yeni CEO’su Fatin Rüştü Karakaş oldu.

     »   VEON - Turkcell’in eski CEO'su olan Kaan Terzioğlu VEON'un Eş-COO’su oldu. Terzioğlu görevine 1 Kasım itibarıyla başlayacak.

     »   BAHÇEŞEHİR KOLEJİ- Bahçeşehir Koleji, Kurumsal İletişim ve Pazarlama Departmanı’nı Esin Alptekin İncediken’e emanet etti.

     »   POZİTERA PERAKENDE GELİŞTİRME HİZMETLERİ A.Ş. - Nilgün Cengiz Pozitera Perakende Geliştirme Hizmetleri A.Ş.’nin Pazarlama Müdürü oldu.

          MEDYA DÜNYASI
 
     »   KANAL D - TRT'nin kurumsal iletişim birimine Masum Ekinci getirildi.

     »   HÜRRİYET GAZETESİ - Hürriyet gazetesi bir grup çalışanın işine son verdi. Bu isimler arasında Çınar Oskay, İpek Yezdani, Sebati Karakurt, Kenan Başaran, İbrahim Yurtbay, Önder Öndeş ve Dürdane Kırçuval'ın olduğu belirlendi.

     »   HÜRRİYET GAZETESİ - Hürriyet gazetesi köşe yazarı Gülse Birsel ve Genel Yayın Yönetmeni Vahap Munyar görevinden istifa etti.

     »   BEIN SPORTS - Gazeteci ve spor adamı Şansal Büyüka, uzun yıllardır çalıştığı beIN Sports ile yollarını ayırdı.
 
İŞ BİRLİĞİ / YATIRIM

          İŞ DÜNYASI

     »   SABANCIDX - Sabancı Holding'in yeni nesil dijital şirketi SabancıDx'in yeni merkezi 'SabancıDx Dijital Kampus' Üsküdar'da açıldı.

     »   TURYAĞ - Türkiye'de endüstriyel yağ ve ev dışı tüketim sektörlerinin önde gelen markalarından Turyağ, Balıkesir fabrikasına 6 milyon liralık yatırım yaparak pilot tesis projesini devreye aldı.

     »   BİREVİM & ELAZIĞ İL ÖZEL İDARE KADIN BASKETBOL TAKIMI - Birevim, Türkiye Kadınlar Basketbol Süper Ligi’nde mücadele  eden Elazığ İl Özel İdare Kadın Basketbol takımının isim ve forma sponsoru oldu.

     »   IIOT ADVANTECH & SECOMEA - IIoT Advantech Grubu ve Secomea, pazara uzak ve güvenli bir bağlantı platformu sunmak amacıyla iş birliğine imza attı.

     »   PENTA TEKNOLOJİ & PRİNTRONİX - Türkiye’nin önde gelen katma değerli teknoloji dağıtıcılarından biri olan Penta Teknoloji, endüstriyel baskı çözümleri ürünleri alanında dünyanın en büyük markalarından Printronix’in Türkiye’deki yetkili dağıtıcısı oldu. 

ÖDÜL / BAŞARI

          İŞ DÜNYASI

     »   KOÇ HOLDİNG - Türkiye'nin en büyük şirketler topluluğu olan Koç Holding, Forbes'in yayımladığı "Dünyanın En İyi İşverenleri" listesinde 35'inci sırada yer aldı.

          MEDYA DÜNYASI

     »   CUMHURİYET GAZETESİ - İstanbul Gazeteciler Derneği'nin düzenlediği 'Zirvedeki Gazeteciler' ödül töreninde, Haber dalında ‘Ver parayı seç öğretmenini’ haberi ile Cumhuriyet Gazetesi muhabiri Seyhan Avşar ödüle layık görüldü.

     »   KENT YAŞAM GAZETESİ - İstanbul Gazeteciler Derneği'nin düzenlediği 'Zirvedeki Gazeteciler' ödül töreninde, Fotoğraf dalında ‘İtfaiye okulunu neden açtınız?’ haber fotoğrafıyla Kent Yaşam muhabiri Şenay Badur ödüle layık görüldü.

     »   İSTANBUL TİMES - İstanbul Gazeteciler Derneği'nin düzenlediği 'Zirvedeki Gazeteciler' ödül töreninde, Röportaj dalında sokak röportajları ile İstanbul Times Gazetesi ödüle layık görüldü.

YENİ PROGRAM

     »   TV8 - Çok yakında TV8 ekranların yeni bir moda programı başlayacak. Uğurkan Erez, Kemal Doğulu, Gülşah Saracoğlu ve Banu Noyan’ın yer aldığı moda programının tanıtım çekimleri de gerçekleştirildi.
 
DİĞER

     »   HÜRRİYET GAZETESİ - Hürriyet Gazetesi Yayın İK Müdürü Tarık Devrim beyin ameliyatı oldu.

     »   ANADOLU AJANSI (AA) / İSTANBUL PHOTO AWARDS 2019 - Anadolu Ajansının düzenlediği uluslararası haber fotoğrafı yarışması "Istanbul Photo Awards 2019"da ödül alan fotoğrafların yer aldığı sergi, bugün İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı'nda açılacak.