Türkiye'nin bugünkü ajandası (28 Aralık 2019)

İşte son 24 saatte dünyada ve Türkiye'de gündeme damga vuran gelişmeleri öğrenmek isteyenler için Medya Takip Merkezi'nin hazırladığı kısa gündem özeti...

  • MEDYA / 28.12.2019 Saat: 11:28

ETKİNLİK TAKVİMİ

     »   DOĞRULUK PAYI ATÖLYESİ
          Yer: Grand Hyatt Otel

     »   2019 YILI TÜRKİYE'NİN DIŞ POLİTİKASI PANELİ
          Yer: Mehmet Akif İnan Konferans ve Sergi Salonu

     »   HZ. MEVLANA 746. VUSLAT YIL DÖNÜMÜ ANMA TÖRENİ
          Yer: Mersin Büyükşehir Belediyesi Kongre ve Sergi Sarayı

TARİHTE BUGÜN

    »   OLAYLAR - 1997: Ankara Metrosu açıldı.

    »   DOĞUMLAR - 1926: Gökşin Sipahioğlu, Türk gazeteci ve foto muhabiri (ö. 2011)

     »   VEFATLAR - 1912: Ahmet Mithat Efendi, Türk yazar, gazeteci ve yayıncı (d. 1844)
 
ATAMA / TRANSFER / GÖREV DEĞİŞİKLİĞİ
     
İŞ DÜNYASI

     »   HENKEL -  Henkel’de Küresel Finans Başkanı görevini yürüten Marco Swoboda, Henkel’de CFO pozisyonuna atandı.

MEDYA DÜNYASI

     »   KANAL 43 - Kanal 43 Genel Müdürü ve Genel Yayın Yönetmeni Bahtiyar Ersoy, Küresel Gazeteciler Konseyi Yönetim Kurulu tarafından Kütahya İl Temsilcisi olarak atandı.
 
İŞ BİRLİĞİ / YATIRIM

İŞ DÜNYASI

     »   TOGG - Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu (TOGG) 2022 yılında üretimine başlayacağı, geliştirme süreci devam eden C-SUV modelinin ön gösterim versiyonunu tanıttı.

     »   SADE İLETİŞİM & HAGIA SOFIA MANSIONS - CURIO COLLECTİON BY HILTON - Dorak Holding’e ait Hilton’un Türkiye’deki ilk Curio oteli olan “Hagia Sofia Mansions-Curio Collection By Hilton”, iletişim çalışmaları için Sade İletişim Danışmanlığı’nı seçti.

     »   THY & KUVEYT TÜRK - Türk Hava Yolları AO (THY) ile Kuveyt Türk Katılım Bankası AŞ arasında, THY FFP üyelerine Miles&Smiles kredi kartı verilmesi amacıyla yeni bir iş birliği sözleşmesi imzalandığını duyurdu.

MEDYA DÜNYASI

     »   ANADOLU AJANSI (AA) & REUTERS - AFP ve Getty ile yaptığı anlaşmalarla dünya medyasına fotoğraf sağlayan Anadolu Ajansı,100'üncü yıl projeleri kapsamında Reuters ile yaptığı anlaşmayla dünya televizyonlarına doğrudan AA logosuyla video hizmeti vermeye başladı.

ÖDÜL / BAŞARI

İŞ DÜNYASI

     »   CBKSOFT - Bilkent Cyberpark 2019 MIS Ödülleri kapsamında, 20 ülkeye yazılım ihracatı gerçekleştiren CBKSoft’a ‘En Çok İhracat Yapan Firma’ ödülü verildi.

     »   TİRSAN KARDAN - Tirsan Kardan, 2014-2018 yılları arasında Manisa ilinde en fazla patent başvurusu yapan firmalar arasında ikinci sırada yer alarak Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından ödüllendirildi.

MEDYA DÜNYASI

    »   DÜNYA GAZETESİ - İstanbul Medipol Üniversitesi 2. Medipol İK Ödülleri töreninde, Turkuvaz Medya Grubu İşletme Ödülleri kategorisinde “Yılın En Çok Yeni Mezun Çalıştıran Kurumu” ödülünü almaya layık görüldü. 

DİĞER

    »   SÖZCÜ GAZETESİ - Sözcü Gazetesi yazarları Emin Çölaşan ve Necati Doğru, Genel Yayın Yönetmeni Metin Yılmaz ve gazetenin sahibi Burak Akbay'ın da aralarında bulunduğu 9 sanığın “FETÖ'ye yardım” iddiasıyla açılan davada karar çıktı.Kararda kişilerin 2 yıl 1 ay'dan 3 yıl 6 ay'a kadar hapis cezasına karar verilirken, Gazetenin sahibi Burak Akbay’ın dosyası ise ayrıldı.

    »   STAR GAZETESİ - Son dönemde ekonomik olarak sıkıntılı bir süreç yaşadığı öne sürülen TürkMedya bünyesindeki Star Gazetesi’nin kapanacağı öğrenildi.

    »   NETFLİX - Netflix'in 2020 yılında 3 Türk dizisi daha çekeceği açıklandı. Türkiye ve CEE Bölgesi Uluslararası Yapımlar Direktörü Michael Azzolino, çekilecek dizilerin Hakan: Muhafız'ın yeni bölümlerinin, Aşk 101 ve Fatih Sultan Mehmet'in hayatının anlatıldığı bir belgesel olacağını söyledi.