Türkiye'nin bugünkü ajandası (16 Aralık 2019)

İşte son 24 saatte dünyada ve Türkiye'de gündeme damga vuran gelişmeleri öğrenmek isteyenler için Medya Takip Merkezi'nin hazırladığı kısa gündem özeti...

  • MEDYA / 16.12.2019 Saat: 12:55

ETKİNLİK TAKVİMİ

     »   QNET - VTURKEY KONGRESİ
          Yer: Haliç Kongre Merkezi

     »   TURCOMONEY ÖDÜL TÖRENİ
          Yer: WOW İstanbul Hotels & Convention Center

TARİHTE BUGÜN

    »   OLAYLAR - 1986: Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti kuruldu.

    »   DOĞUMLAR - 1946: Ümit Meriç, Türk toplumbilimci, düşünür.

     »   VEFATLAR - 2002 - Rakım Ziyaoğlu, Türk gazeteci, yazar.
 
ATAMA / TRANSFER / GÖREV DEĞİŞİKLİĞİ
     
İŞ DÜNYASI

     »   KADEM - Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) İzmir İl Temsilciliği görevi Arzu Günaydın'a devredildi.
 
İŞ BİRLİĞİ / YATIRIM

İŞ DÜNYASI

     »   DELİVERY HERO & WOOWA BROTHERS - Alman gıda teslimat şirketi Delivery Hero, Güney Koreli rakibi Woowa Brothers'ı 4 milyar dolara satın almakta anlaştı.

     »   ERGÜL MOBİLYA & PRESENT COMMUNİCATİON - Ergül Mobilya, yeni dönemde stratejik iletişim danışmanlığı ve operasyonel PR hizmetleri için Present Communication’ı seçti.

     »   TECHLNVESTMENTS LLC & SOCAR POLYMER INVESTMENTS LLC - Tekfen Holding A.Ş.’nin bağlı ortaklıklarından biri olan TechInvestments LLC, 375 milyon ABD doları tutarında ödenmiş sermayeye sahip SOCAR Polymer Investments LLC’nin yüzde 10 hissesini satın aldı.

ÖDÜL / BAŞARI

İŞ DÜNYASI

     »   ŞİŞECAM - Şişecam Topluluğu, Sabancı Üniversitesi Kurumsal Yönetim Forumu tarafından bu yıl 7'ncisi gerçekleştirilen Türkiye Kadın Direktörler Konferansı' kapsamında düzenlenen "Kadınlarla Güçlendirilmiş Yönetim Kurulu" ödülüne layık görüldü.

     »   MESA - Türkiye’deki inşaat ve gayrimenkul projelerinin en iyilerinin ödüllendirildiği Sign of the City Awards ödül töreninde MESA imzası taşıyan MESA Orman projesi devam eden en iyi konut kategorisinde ödüle layık görüldü.

     »   PEGASUS - Pegasus Havayolları CEO’su Mehmet Nane, toplumsal eşitsizlik ve toplumsal cinsiyet rolleri konularında yaptıkları çalışmalar nedeniyle ödüle layık görüldü.

MEDYA DÜNYASI

     »   İHLAS HABER AJANSI (İHA) - Antalya Gazeteciler Cemiyeti (AGC) 2018 Antalya Basın Ödülleri töreninde, İhlas Haber Ajansı (İHA) Muhabirleri Suat Metin Ve İsa Akar ödül aldı.

KAPANAN YAYIN / KANAL

     »   FENERBAHÇE DERGİSİ - Fenerbahçe Başkanı Ali Koç,Fenerbahçe Dergisinin Kısa süre içerisinde yayın hayatına son verileceğini bildirdi.

DİĞER

     »   TRT - Hazine ve Maliye Bakanlığı, Kamu İşletmeleri 2018 raporu bilgilerine göre Türkiye Radyo ve Televizyon Kurumu (TRT) 2018 yılında 92 milyon TL zarar etti.

 ​    »   BASIN KONSEYİ YÜKSEK KURULU - Basın Konseyi Yüksek Kurulu, gazeteciler Rahmi Turan ve Talat Atilla hakkında kınama kararı aldı.