Türkiye'nin bugünkü ajandası (14 Ekim 2019)

İşte son 24 saatte dünyada ve Türkiye'de gündeme damga vuran gelişmeleri öğrenmek isteyenler için Medya Takip Merkezi'nin hazırladığı kısa gündem özeti...

  • MEDYA / 14.10.2019 Saat: 14:31

ETKİNLİK TAKVİMİ

»   PENDİK EDEBİYAT FESTİVALİ
          Yer: Pendik Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi

     »   AKARE YURTDIŞI EĞİTİM FUARLARI
          Yer: Dedeman Bostancı Hotel & Convention Center

     »   MMA IMPACT İSTANBUL 2019 KONFERANSI
          Yer: The Ritz-Carlton

TARİHTE BUGÜN

ÖNEMLİ GÜNLER - Dünya Standart Günü.

    »   OLAYLAR - 1982: Yaşar Kemal Fransa'da uluslararası Cino del Duca ödülünü kazandı.

    »   DOĞUMLAR - 1873: Jules Rimet, Fransız FIFA başkanı (ö. 1956)
   
     »   VEFATLAR - 2002: Orhan Aldinç, Türk gazeteci (d. 1929)

ATAMA / TRANSFER / GÖREV DEĞİŞİKLİĞİ

MEDYA DÜNYASI

     »   YURT GAZETESİ - Yurt gazetesinde görev yapan editör ve muhabirler Tolga Kaan Ateşli, Ökkeş Taşkın, Cengiz Karagöz, Neslişah Bozkurt, Umut Taştan ve Buse Çelebi mali krizden dolayı gazeteden ayrıldıklarını duyurdu.

İŞ BİRLİĞİ / YATIRIM

İŞ DÜNYASI

     »  ASELSAN - ASELSAN, Ukrayna’nın başkenti Kiev’de yer alan üretim tesisinin kapılarını açtı. Tesiste Ukrayna Silahlı Kuvvetleri için geliştirilen yazılım tabanlı taktik telsizleri üretilecek.

     »  MEB & İSTANBUL TİCARET ÜNİVERSİTESİ & SHELL - Milli Eğitim Bakanlığı, İstanbul Ticaret Üniversitesi ve Shell Türkiye çocukların trafik alanında bilinçlendirilmesini sağlamak amacıyla 'Trafikte Küçük Hata Yoktur' sosyal yatırım projesini başlattı.

ÖDÜL / BAŞARI

İŞ DÜNYASI

»  NGN - Bilişim şirketlerinden NGN, CIO Applications Europe dergisi tarafından, 2019’un “Yönetilen Bilgi Teknolojileri Hizmeti Veren Şirketleri” arasında ilk 10'a seçildi.

     »  BOTAŞ - BORU Hatları ile Petrol Taşıma Anonim Şirketi (BOTAŞ), dünyanın en prestijli uluslararası çevre ödüllerinden biri olan Yeşil Dünya Ödülleri'nde ( Green World Awards)  4 ödül aldı.

     »  VOLKSWAGEN - Volkswagen, Automotive BrandContest 2019'da Passat, T-Cross, ID. ROOMZZve lD. BUGGY modelleriyle Konsept, İç Tasarım ve Yüksek Satış Hacimli Marka Dış Tasarım' kategorilerinde, 6 ödül birden kazanarak "Best of Best" ödülünün sahibi oldu.

MEDYA DÜNYASI

»  KANAL D & SHOW TV - Saygın Medya, Saygın Kurt tarafından düzenlenen Altın Badem Ödülleri sahiplerini buldu. Törende; En iyi hafta içi magazin programı ödülü 2.Sayfa (Müge ile Gülşen) Kanal D'ye verilirken, en iyi hafta sonu magazin programı ödülü ise Cumartesi/Pazar Sürprizi ile Show TV'ye verildi.

EVLİLİK / BEBEK

»  ERHAN ÇELİK - Haberci Erhan Çelik, Doktor Özlem Gültekin ile evlendi.
 
KAPANAN YAYIN / KANAL

»   HABER MEDYA GRUBU -  Samsun Haber Radyo’nun da arasında bulunduğu Haber Medya Grubu kapandı. Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Samsun Haber Radyo’nun kapatılması üzerine yayın takibini sonlandırdı.
 
DİĞER

»   DMAX - Zorlu etapları ve atletik yarışmacılarıyla Ninja Warrior, 13 Ekim’den itibaren her Pazar 18.55’te DMAX’te olacak.
     
»   SONER DEMİRBAŞ - Kırşehirli Gazeteci Soner Demirbaş, Eskişehir'de düzenlenecek 9. Uluslararası Şiir buluşmasına katılacak.